Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana se solidaritza amb Hassanna Aalia

NI EXPULSIÓ, NI SANCIÓ: ASIL POLÍTIC JA!

07 / 10 / 2015 | Intersindical

- No més submissió de l'Estat espanyol al regne del Marroc -

A la vesprada d’ahir dos policies de la Brigada d’Estrangeria van procedir a la detenció del jove sahrauí Hassanna Aalia, qui posteriorment va quedar en llibertat, però a qui se li ha obert un expedient sancionador que podria acabar amb una multa o amb l’expulsió de l’Estat espanyol.

Hassanna Aalia va participar l’any 2010 en el campament de protesta pacífica de Gdeim Izik a El Aaiun; per aquest fet va ser jutjat i sentenciat a quatre mesos de presó sense execució. A l’octubre de 2011 va viatjar a País Basc amb una beca d’estudis per aprendre l’idioma. Quan li faltaven dos mesos per tornar a Aaiun, el seu nom apareix a la llista de persones que van ser jutjades pels fets de Gdeim Izik i va decidir esperar per tornar al seu país, atès que les autoritats ocupants marroquines li empresonarien, pel que va sol·licitar asil polític al Govern espanyol.

El 17 de febrer de 2013, un Tribunal Militar de Rabat va dictar sentència contra 25 civils sahrauís, entre ells Hassanna Aalia, a qui van condemnar a cadena perpètua en rebel·lia. Des de llavors, ha recorregut el territori de l’estat espanyol donant a conèixer la situació de desemparament dels seus companys empresonats i la injustícia a la qual el règim marroquí sotmet diàriament al poble sahrauí.

El Govern espanyol va denegar el gener passat la seva petició d’asil, donant-li un termini de 15 dies per abandonar Espanya. No obstant això, aquesta ordre d’expulsió està suspesa per l’Audiència Nacional, pendent que es resolgui el recurs presentat contra la decisió del Govern.

Com el mateix Hassanna ha afirmat després de la seva detenció, “el Govern espanyol, que presumeix de ser un país acollidor, es comporta amb pura hipocresia”. Quan aquí té un cas clar de persecució política, nega l’asil a aquest jove sahrauí que de ser expulsat s’enfrontaria a una cadena perpètua dictada en un judici farsa i sense garanties processals i democràtiques de cap tipus.

DENUNCIEM l’arbitrària detenció de Hassanna Aalia. EXIGIM l’arxiu de l’expedient sancionador i la concessió immediata de l’asil polític sol·licitat.

El Regne d’Espanya i el seu Govern no poden continuar sent còmplices de la monarquia marroquina, el Govern incompleix sistemàticament els drets humans, reprimeix la població sahrauí en el seu territori, no respecta els drets de reunió i manifestació i sotmet als activistes sahrauís defensors els Drets Humans a tortures i dures penes de presó.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.