Política social

Iran: Les autoritats volen que les dones es limiten a procrear

04 / 05 / 2015 | Intersindical

Les mesures per afavorir el creixement de la població previstes per el govern ataquen directament els drets sexuals i reproductius de les dones d’Iran a més d’impedir la igualtat en matèria de treball.

Mahdieh Golrou va estar reclosa més de dos mesos per criticar els atacs amb àcid contra les dones joves que incomplien el codi de vestimenta.
Ghoncheh Ghavami va estar detinguda per protestar pacíficament contra la prohibició imposta a les dones d’assistir als partits del Mundial de Voleibol de 2014.
Bahareh Hedayat compleix una pena de 10 anys de presó per reclamar pacíficament igualtat per les dones.

Elles, com moltes altres activistes, lluiten contra la discriminació sistemàtica i creixent que pateixen les dones a Iran. Elles no poden cursar certes carreres universitàries considerades “masculines”; tenen prohibit entrar als estadis de futbol i voleibol; deuen respectar un estricte codi de vestimenta; no poden fer determinats treballs; el seu testimoni en un procediment judicial val la meitat que el de un home…

I, ara, amb el objectiu geoestratègic d’augmentar la població, les autoritats volen aprovar dos noves lleis que les relegaria al seu paper de dones i mares:
• Projecte de llei 446: restringeix el accés a mètodes anticonceptius, il·legalitza restringeix el accés a mètodes anticonceptius, il·legalitza la esterilització voluntària, prohibeix la educació sexual i desmantela la planificació familiar.
• Projecte de llei 315: fomenta el matrimoni prematur i la maternitat repetida, nega la igualtat en matèria de treball, divorci i relacions familiars, permeteix la impunitat de la violència domèstica.

Exigeix a les autoritats iranianes que retiren els projectes de llei 315 i 446, que tornen els programes de planificació familiar i que posen fi a la discriminació de les dones a la llei.

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/iran-mujeres-mar15/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.