Solidaritat i pau

Les dones parem!

Als carrers aquest 28 d’abril!

27 / 04 / 2021 | Intersindical

El repudiable assassinat i atac, per part de grups armats, al sepeli de Sandra Peña lideressa indígena, Governadora del resguard la Llacuna en el Departament del Cauca - Colòmbia; una dona germana de lluita que engrosseix l’enorme llista de lidereses i líders socials assassinats de manera sistemàtica per defensar la vida, el territori, la justícia social i la pau; situació de violència que s’exacerba a Colòmbia per una política de govern que representa els interessos de l’extrema dreta, una elit excloent, que està per la guerra i pretén fer miques l’acord de pau, acord que es constitueix en un èxit històric de les forces democràtiques i progressistes i la possibilitat de construir una pau estable i duradora que possibilite una transició democràtica. En un país assolat per la guerra fratricida per més de 6 dècades, agenciada per una classe dirigent que en el marc de la pandèmia per COVID 19 ha expedit més de 200 decrets presidencials que només beneficien als amos dels bancs i a grans empresaris, deixant a la seva sort a la petita, mitjana empresa i milers de treballadores i treballadors que depenen de l’economia informal i per compte propi; amb un saldo de més de 5 milions de persones que han perdut els seus llocs de treball en aquesta etapa, se suma a aquesta crisi la pretensió d’imposar la nefasta Reforma Tributària regressiva que eximeix la tributació als que detenen la riquesa, a les multinacionals, als bancs i grans empresaris; situació que afecta en gran mesura a les dones, descarregant la crisi multidimensional i la responsabilitat d’autocura a les espatlles de les treballadores i treballadors i les seves famílies que han de sortir a buscar el seu suport enfrontant la fam i el risc de contagi; mentrestant la gent de poble lluita per teixir territoris i governances, molt més assertives eleven la dimensió de les nostres pràctiques d’enfortiment de les organitzacions de les dones i altres poblacions i sectors. Les dones aquesta gran part de la població que conformem les altres formes de ser colombianes, en la diversitat; és així que l’Associació Nacional de Dones Colombianes, de caràcter Nacional, en la qual convergeixen processos i iniciatives comunitàries, locals, de barri, veredals, ètniques, amb diverses formes de reconèixer-nos com a dones en els territoris, manifestem el nostre suport i ens vinculem a l’ATUR NACIONAL DE PROTESTA convocat per al 28 d’abril pel Comitè Nacional d’Atur i diversos sectors de país, que representen l’expressió més àmplia i popular d’unitat d’acció

La situació de país exigeix de les nostres forces, de les nostres veus, des dels carrers des de les xarxes estarem pronunciant-nos, la mobilització serà en tots els sentits, amb molta creativitat per manifestar la nostra inconformitat, encara que ens callen, encara que continuen estigmatitzant la protesta, les treballadores, treballadors i el poble donem suport l’Atur Nacional, ens estem mobilitzant i sortirem als carrers el 28 d’abril de 2021.

A baix aquest mal govern! A baix la reforma tributària !, no al militarisme, no al terrorisme d’Estat, no més política de guerra i mort; no més feminicidis, no més violència contra les dones i persones LGBTI, no més assassinats de lidereses i líders socials, defensores i defensors dels drets humans i l’ambient, indígenes, afros defensors dels territoris, de les comunitats, no més despulla, no més paramilitarisme, no més ESMAD, no més política de la por contra la gent de l’comú, no més violència estructural i patriarcal. Per les transformacions estructurals de l’ordre social, cultural econòmic i patriarcal. Si a la vida, si a la unitat popular, si a el Pacte Històric, anem pels canvis profunds dels que governen aquest país, per un govern de transició democràtica.

Fem una crida a el moviment feminista, a el moviment de dones, a les treballadores i treballadors a el moviment sindical ia la comunitat internacional a que ens acompanyen en una sola veu en defensa de la vida, contra el terrorisme d’Estat, pels drets i les llibertats civils i polítiques a Colòmbia.

Associació Nacional de Dones Colombianes


PRONUNCIAMIENTO_28ABRIL_-_ASONAMC.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.