Moviments socials

Les plataformes de la dependència i la Coordinadora D&D es reuneixen per analitzar la situació

Intersindical Valenciana proposa un calendari d’accions prioritàries per aplicar-les de forma immediata per part del nou govern

06 / 09 / 2015 | STEPV

Intersindical Valenciana va participar el passat 5 de setembre en la reunió de les plataformes de la dependència d’Alacant, València i Castelló i de la Coordinadora Discapacitat i Dependència (D&D), juntament amb familiars de discapacitats.

El Consell es compromet a crear una mesa de treball sobre discapacitat

L’assemblea va servir per a infomar de la reunió mantinguda amb Mònica Oltra, Vicepresidenta del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusive, el passat 30 de juliol, en la qual la Consellera es va comprometre a:
- Derogar les taxes de copagament tant als centres de discapacitat com a les famílies dels usuaris. De manera que a 31 de desembre la Conselleria deixarà que s’extingisca la Llei de Copagament imposada per l’anterior govern. A més, va manifestar la voluntat de no aplicar-la en els pressupostos de l’any 2016.
- Incloure en la futura Llei d’Acompanyament les prestacions econòmiques en medicaments i pròtesis ortopèdiques. Recordem que aquesta va ser una més de les retallades aplicades per l’anterior govern del PP.
- Sobre la paga de la Dependència continuarà com està fins ara. La Consellera explicà que s’ha d’esperar a veure com queden els pressupostos de 2016 del govern central que seran els que determinaran ampliar o no les quanties als beneficiaris d’aquesta normativa.
- Una altra de les mesures que va anunciar és la intenció de crear una mesa de treball on participen tots els agents del món de la discapacitat: plataformes, centres educatius de discapacitat, directors de residències d’atenció a persones amb discapacitat, famílies, patronals, sindicats, Coordinadora D&D, etc. Un marc on discutir, negociar i debatre totes aquelles problemàtiques que pateix aquest col•lectiu.
En la reunió de les plataformes, Intersindical Valenciana va llançar la proposta treballar amb urgència un calendari de negociació i extrapolar del decàleg presentat als partits polítics abans de les eleccions municipals i autonòmiques passades aquells punts més factibles d’aplicar al llarg d’aquest trimestre.
D’aquesta manera es donaria prioritat i concreció a aquells punts del decàleg que han de ser resolts durant aquest trimestre que entrem i que necessàriament han d’estar supeditats als actuals pressupostos de l’estat, amb la qual cosa es donaria una solució immediata a curt termini a les famílies i usuaris del sector.
La proposta va ser acceptada i es treballarà en properes reunions de la coordinadora D&D per ser elevada a posteriori a l’àmbit de la Mesa de Treball de discapacitat abans esmentada.
Per a finalitzar es va proposar una concentració el proper 28 de novembre a la Plaça de la Verge de València per l’aniversari de la Llei de la Dependència.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.