Política social

Les Plataformes per aplicació Llei Dependència exigeixen compliment dels compromisos

17 / 01 / 2013 | Intersindical

Les Plataformes de la Comunitat Valenciana en defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència volem denunciar la manca de resposta de la Conselleria de Benestar Social davant els compromisos adoptats en la reunió que va tenir lloc el passat 20 de desembre, després del encadenament durant 55 hores de dos dependents.

En aquesta reunió, mantinguda en presència, entre altres, de la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, i el conseller d’Hisenda, Joan Carles Moragues, en relació al pagament de prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar es va arribar al compromís de abonar les prestacions corresponents als mesos de setembre i octubre abans de finalitzar l’any 2012, la de novembre abans del 15 de gener de 2013 i la de desembre abans del 15 de febrer de 2013, establint-se a partir de llavors un calendari ferm de pagaments que tindrien lloc entre els dies 10 i 15 de cada mes. A data d’avui, només s’han abonat les prestacions de setembre i octubre a les províncies de València i Alacant, devent encara la d’octubre a Castelló. Tampoc obtenim informació molt més concreta i puntual quan demanem més detalls sobre quan es realitzaran la resta dels pagaments corresponents al 2012, ja que el compromís inicial de dates adoptat per la consellera és ja paper mullat i se’ns emplaça a una nova reunió el 24 de gener.

Així mateix, volem fer públic que tampoc se’ns ha requerit per signar amb la Conselleria el document de compromís amb els pagaments dels mesos deguts i posteriors, tal com se’ns va prometre, i expressar el nostre més profund malestar en conèixer l’entrada en vigor, a partir de la nòmina corresponent al mes de novembre, del copagament en les prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar en funció de la capacitat econòmica de la persona beneficiària i proporcionalment major al grau de dependència. La suspensió temporal o paralització de l’Ordre 21/2012 de 25 d’octubre on es contempla, entre altres, el copagament en dependència ha estat una de les reivindicacions constants de les nostres Plataformes.

Finalment, volem denunciar la trista i lamentable paradoxa que suposa que malgrat els tres mesos d’impagaments de les prestacions econòmiques per part del Consell, des de l’entrada en vigor del RD Llei 20/2012 de 13 de juliol, les cuidadores han d’abonar religiosament cada mes les seves cotitzacions a la Seguretat Social, el que suposa un greuge més a aquest col · lectiu.

Volem recordar un cop més que la situació de dependència no es tria, ve sobrevinguda d’un dia a un altre, i que tots podem ser dependents. Volem exigir que es complesca la Llei i que es reconeguen els drets dels dependents i volem que el President Fabra i la consellera Sánchez Zaplana entenguen que els dependents són persones i famílies que tenen noms i cognoms, que existeixen realment i que no són només nombres . Que viure en a la Comunitat Valenciana no siga altra càrrega més a les seves vides ja de per si dures. DIGNITAT I RESPECTE.

Plataformes de la Comunitat Valenciana en defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència

http://dependenciavalencia.blogspot.com.es/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.