Solidaritat i pau

Lolita Chávez es reuneix amb Intersindical Valenciana

04 / 03 / 2014 | Intersindical

Lolita Chávez, líder indígena maia k’iche’, es va entrevistar el passat dia 28 de febrer amb una representació de la Intersindical Valenciana i de la Intersindical Solidària. Aquesta reunió va tindre lloc dintre de la seua gira a diversos països d’Europa per informar sobre la situació que travessa Guatemala i la població indígena. La reunió va ser molt interessant no només per l’intercanvi d’informació sobre Guatemala, País Valencià, l’estat espanyol i Europa sinó també per la voluntat de les dues parts d’establir línies de cooperació per al futur.

Lolita Chávez Ixcaquic, coneguda com Lolita, és una educadora maia k’iche’ i defensora dels drets humans de Santa Cruz del Quiché, al departament guatemalenc de El Quiché. Lolita, que ha sigut mestra i organitzadora al llarg de molts anys, és una líder del Consell de Pobles K’iche’ per la Defensa de la Vida, la Mare Naturalesa, la Terra i el Territori (CPK). La seua organització agrupa a 87 comunitats i a las autoritats tradicionals que treballen per a protegir les seues terres, els seus recursos i el seu territori.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.