Política social

Manifest # SOSCaEsperança

29 / 05 / 2014 | Intersindical

Com a resposta de la ciutadania organitzada davant l’emergència habitacional que patim a l’Estat Espanyol, amb 184 desnonaments d’habitatges habituals diàries i 3,4 milions d’habitatges buits, les PAHs estem immerses en la campanya Obra Social PAH.

L’Obra Social PAH consisteix en la recuperació de pisos i edificis buits propietat d’entitats financeres rescatades amb milers de milions d’euros de diners públics. És una campanya que persegueix la defensa dels Drets Humans fent efectiu el dret constitucional a un habitatge digne davant la negligència d’unes administracions públiques que es pleguen als interessos dels poders econòmics i financers.

El 16 d’octubre de 2013, al Barri del Crist ( Aldaia - Quart de Poblet ), molt pròxim a la ciutat de València, un barri obrer i humil amb una taxa d’atur i pobresa superior a la mitjana de l’estat, PAHs de la província recuperem un edifici buit de 7 habitatges propietat de BMN i que ha passat a mans de la SAREB, “el banc dolent “. El bloc, anomenat com ” Ca Esperança “, va anar omplint de vida i esperança per als seus habitants, generant un espai d’organització col · lectiva i autotutela dels nostres drets.

Hui 9 adults i 4 menors convivim en un marc de solidaritat i suport mutu, de col · laboració i aprenentatge, on es comparteixen recursos, coneixements i habilitats, amb la finalitat d’evitar la ruptura de famílies i l’enfonsament físic i psicològic. Aprenem a buscar una feina a través de les xarxes socials, elaborem artesania, recollim material escolar, roba i estris per a famílies que travessen la mateixa situació socioeconòmica que nosaltres.

Aquestes xiquetes i xiquets procedeixen de famílies que ja han patit un desnonament, han estat
marcats per aquest sistema capitalista , pateixen malsons i s’aixequen sobresaltades amb la por que apareguen les forces de l’ordre i tornen a tirar al carrer, sense res, sense el més bàsic. Som famílies que comptem amb el suport del veïnat, com ho demostren els milers de signatures recollides avalant el reallotjament, o les mostres de solidaritat dels establiments de menjar que ofereixen els seus productes perquè puguem alimentar-nos.

Som famílies en situació d’exclusió social i que hem esgotat totes les vies que ofereixen les institucions públiques per a accedir a un habitatge social. Ara, ens enfrontem a una demanda penal per usurpació interposada per la SAREB, propietària del bloc. Una SAREB els actius han estat finançats amb diners públics ia la qual hem sol · licitat formalment que disposi de lloguers socials per a les famílies que habitem Ca Esperança.

El jutjat n º 2 de Torrent, ha dictat un desallotjament cautelar amb data oberta, el desnonament més cruel i complicat de defensar. En qualsevol moment ia qualsevol hora, a partir del 9 de Juny les forces de l’ordre poden executar el desallotjament de Ca Esperança, situació que genera autèntic terror a les habitants del bloc. Significaria un incompliment flagrant de la resolució del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg que sentenciava que desnonar persones sense garantir una altenativa habitacional vulnera drets fonamentals bàsics i obliga, per tant, a les administracions a garantir el reallotjament de totes les famílies.

A dia d’avui aquestes famílies, als que l’ajuntament d’Aldaia i la SAREB ha donat l’esquena, us enviem aquest manifest perquè la solidaritat en forma d’adhesions personals o col · lectives és la millor arma d’un poble organitzat. Per això et demanem que hi doneu suport a Ca Esperança signant el formulari adjunt.

Ni cases sense gent , ni gent sense cases !
Ni un desnonament més !
Per un parc de lloguer social amb els pisos buits de la SAREB .

Moltes gràcies
Sí que es pot !

http://pahhortasud.wordpress.com/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.