Política social

Manifest unitari contra la Llei Mordassa

Marco Llerena, de la Intersindical Valenciana, signant el manifest contra la Llei Mordassa
Marco Llerena, de la Intersindical Valenciana, signant el manifest contra la Llei Mordassa
03 / 06 / 2015 | Intersindical

Els col·lectius i organitzacions sotasignants hem convocat, organitzat o donat suport a nombroses accions de protesta i denúncia els darrers anys, concentracions, manifestacions, escraxes, assegudes, vagues… No ho hem fet per divertiment o capritx, ni tampoc per negoci o professió. Ha estat sempre una acció ciutadana en compliment del nostre compromís ètic i polític davant tantes situacions injustes, i davant les insuportables polítiques que han fet els darrers anys d’Espanya el país amb més desigualtat d’Europa.

Hem fet sempre pràctica del pacifisme i de la no-violència, i de l’ús dels drets civils com a via d’actuació i treball per la reclamació de les nostres reivindicacions ciutadanes i socials, i mai hem representat una amenaça per a la seguretat ciutadana.

Malgrat això el Govern, per via del Ministeri d’Interior i les seues delegacions de govern, ha replicat sovint amb amenaces i actuacions repressives. De vegades amb la persecució del dret de vaga dels sindicats i dels treballadors i les treballadores. D’altres vegades amb repressió, amb centenars de multes davant les mobilitzacions d’estudiants com la Primavera Valenciana, amb detencions o amb sancions per la resistència pacífica als desnonaments, o d’ocupació d’oficines bancàries per les persones estafades amb les preferents o afectades per les hipoteques i fins i tot s’han dificultat les marxes per la dependència i s’han dut a terme molts d’altres atacs.

Ara amb l’ús despòtic de la seua majoria absoluta ha forçat en solitari un canvi legislatiu (lleis 1, 4 i 5/2015) per augmentar la repressió i tractar d’emmordassar i callar l’onada de protestes ciutadanes davant les retallades socials i el desmantellament generalitzat de drets. Aquesta nova legislació de seguretat representa en si mateix un “abús de dret”, i una recuperació de la major arbitrarietat administrativa per la via de multes i sancions i de la supressió de garanties judicials. És palesa una voluntat repressiva pròpia del passat, amb la pretensió de defendre i blindar una oligarquia corrupta i de protegir els seus interessos.
Tot un arsenal contra els drets civils especialment dissenyat també per actuar contra la gent més feble, i contra els col·lectius de persones que es vol doblegar, excloure o expulsar. Cal assenyalar que seran les persones immigrants en situació irregular les que patiran també especialment aquesta nova legislació per facilitar la seua persecució i expulsió.

Considerem que, en situacions com aquestes, el desafiament o la desobediència a una administració autoritària, no només resulta inevitable i forçosa, sinó que és també un deure ètic, i encara major quan les activitats reprimides estan lligades a la defensa dels drets de col·lectius exclosos, atropellats o agredits des del poder. “Una llei injusta no és llei” deia un famós pensador moral; uns altres temps i d’altres moviments han viscut moments semblants.

Nosaltres volem mirar de front l’amenaça i el desafiament de les decisions del govern. Per això estem obligats a posar dempeus un seriós compromís de solidaritat popular i d’ajuda mútua. En conseqüència, les organitzacions ciutadanes, els col·lectius socials, els sindicats i els partits polítics solemnement acordem:

1. Declarar que continuarem amb totes les nostres activitats de denúncia i protesta, sense acovardir-nos ni deixar-nos sotmetre per cap legislació injusta ni per l’autoritarisme de cap ministre d’Interior.
2. Un compromís de defensa mútua i de solidaritat davant de l’aplicació de les mesures contemplades a les lleis, 1, 2 i 4 del 2015, que entraran en vigor el pròxim 1 de juliol, a les persones participants en accions convocades per qualsevol de les organitzacions signants. En virtut d’aquest compromís, qualsevol organització o col·lectiu podrà demanar l’actuació solidària i col·lectiva de la resta d’organitzacions i col·lectius, les accions jurídiques i polítiques que es consideren oportunes i així ho acorden entre elles.
3. Així mateix ens comprometem a actuar solidàriament fins que totes les persones que puguen ser represaliades siguen amnistiades, amb l’anul·lació total de totes les sancions ocasionades per aquesta legislació i les polítiques que l’anticipen.
4. Fem una crida general a l’afiliació de les nostres organitzacions i a la ciutadania valenciana al desafiament serè de l’autoritarisme, a l’exercici tranquil i sense por del drets de manifestació i de protesta i del dret d’expressió, davant de l’ús il·legítim i abusiu del poder de l’administració en benefici dels interessos i les polítiques partidistes. El dret a la resistència ha estat sempre una eina de construcció de societats més justes, i la germania i la solidaritat popular davant la tirania i els abusos del poder han format part del camí cap a la democràcia real. En aquest camí no retrocedirem.

Primera relació d’organitzacions signants: Intersindical Valenciana, Acció Cultural País Valencià, Acontracorrent , Assamblea Contra la Repressió i Per les Llibertats (Ass. Micalet), ATTAC , AA VV Natzaret, Campanya CIE’s NO, Campanya No al TTIP, Cedsala, CCOO, CGT, CNT, Comité empresa RTVV, Compromís, Constituients, Coordinadora Profesores i Profesors Interins, Democracia Real Ja Valencia, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Escola Valenciana, Espai Alternatiu, Esquerra Unida del País Valencià, FAPA Valencia, Iai@-flautas Valencia, Lambda, col.lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, Marxes per la Dignitat, Mil de Nou, Plataforma Contra la Impunidad, Plataforma Afectades per les Hipoteques, Plataforma Pel Dret a Decidir, Plataforma Ciutadana Auditoria del Deute, Poble Lliure, Podemos, PSPV-PSOE, Red Solidaridad Popular, So de Pau, Una persona un arbre, València En Comú y el 15-M Montolivet i 15-M l’Olivereta
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.