Política social

No als copagaments

15 / 07 / 2015 | Intersindical

En el primer ple del nou Consell, com a resultat de les eleccions del passat 24 de maig, va decidir entre les seves primeres mesures l’eliminació dels copagaments. Segons es diu a la premsa s’han iniciat els tràmits legals per a l’eliminació dels copagaments en matèria de dependència i diversitat funcional i portar una llei de tramitació ràpida a les Corts per derogar la normativa actual.

A més, ha decidit “donar ordre a l’Advocacia de la Generalitat perquè procedesca a retirar el recurs de cassació” interposat per l’anterior Consell davant el Tribunal Suprem (TS) “com a conseqüència de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que va anul·lar les ordres de copagament que s’havien fet per decret del Govern anterior “.

Al novembre de 2012 la Generalitat va començar a aplicar el copagament als dependents pel que va reduir els ingressos que percebien per les ajudes econòmiques per a anar a una residència privada o quedar-se amb un cuidador familiar. Passant de cobrar 442 € com a gran dependent per exemple a cobrar 247€ sense comunicació al perceptor a que s’havia de la retallada econòmica.

La sentència del TSJ de la Comunitat Valenciana va anul·lar les ordres de copagament que s’havien fet per decret del Govern anterior, i va ordenar a la Conselleria de Benestar Social a tornar els diners que va deixar de pagar des de novembre de 2012 i els interessos generats per l’aportació del beneficiari.

Aquesta actuació és una gran notícia per al sector de la discapacitat i dependència, que tant ha patit i ha lluitat pels seus drets per les polítiques del PP. Per fi la gent del sector taronja està veient els fruits amb el nou govern. Des Intersindical seguirem reivindicant perquè el canvi de model de governar siga una realitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.