Solidaritat i pau

No en el nostre nom

Vaixells espanyols per violar drets humans en Iemen

10 / 02 / 2016 | Intersindical

L’empresa espanyola Navantia esta prop de tancar un contracte per la venda de cinc corbetes a Aràbia Saudita, malgrat el risc que es puguen utilitzar per cometre greus violacions del dret internacional. Ajuda’ns a parar esta operació abans que siga tard

Els nombres per si sols. Quasi 6.000 morts relacionades amb la intervenció militar d’Aràbia Saudita en Iemen. Més de 28.000 persones ferides, 2,5 milions de persones desplaçades internes i més de 21 milions de persones necessiten ajuda humanitària en Iemen.

El bloqueig naval al qual Aràbia Saudita sotmet a Iemen des de març de 2015 és una violació greu del dret internacional humanitari. I els atacs indiscriminats de la coalició Saudita contra escoles, hospitals i població civils són crims de guerra.

Hem preguntat al Govern espanyol si Aràbia Saudita ha utilitzat avions, bombes i municions espanyoles per cometre crims de guerra. Fins ara no hi ha cap resposta: el govern espanyol no sap, no contesta, però entre 2010 i el primer semestre de 2015 va vendre armes a este país per valor de més de 1.200 milions d’Euros.
El tractat de comerç d’armes i altres normes internacionals prohibeixen la venda d’armes per cometre atrocitats.
Existeix un clar risc que les cinc corbetes que Navantia vol construir per Aràbia Saudita siguen utilitzades per cometre violacions de dret internacional humanitari, com el bloqueig naval Saudita a Iemen o els atacs indiscriminats de la coalició, atacs que causen víctimes civils.

No volem més sang Iemenita en les nostres mans. Ajuda’ns a parar esta venda d’armes que podrien utilitzar-se per cometre atrocitats. ACTUA! 

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/espana-barcos-yemen-ene16/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.