Solidaritat i pau

Per la llibertat de l’Andrés Bódalo

30 / 06 / 2016 | Intersindical

Dia internacional per la Llibertat d’Andrés Bódalo a 3 mesos del seu empresonament i contra la repressió sindical.

Volem denunciar a nivell internacional l’ús indegut de la legislació estatal a l’Estat Espanyol per a la criminalització dels defensors i defensores de drets humans és contrari al que estableix el dret internacional i que el degut procés, que protegeix les garanties mínimes de tota persona per assegurar un resultat aferrat a la justícia, està establert en el Art.14 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics i en els Art.10 i 11 de la Declaració Universal dels Drets Humans. Per això, des del SAT considerem urgent la immediata concessió de l’indult a favor del Senyor Andrés Bódalo o la concessió del 3 grau. Que el cas d’Andrés Bódalo no és un cas aïllat ja que al SAT tenim més de 600 militants processats judicialment per fer activitat sindical, a l’Estat espanyol i que hi ha més de 300 sindicalistes a espera de judici només per participar en vagues generals.

La Declaració de les Nacions Unides sobre el dret i el deure dels individus, els grups i les institucions de promoure i protegir els drets humans i les llibertats fonamentals universalment reconeguts, així com les Directrius de les Unió Europea sobre els Defensors dels Drets Humans, manifesten: l’obligació dels Estats a protegir els drets dels i les 2 defensores de drets humans (D.6) i “adoptar les mesures legislatives, administratives i d’una altra índole que siguin necessàries per assegurar que els drets i llibertats ... estiguen efectivament garantits “(Art.2). Aquests preceptes inclouen l’exercici de la promoció i la protecció dels drets humans i la disponibilitat de recursos eficaços en el cas que aquests hagen estat violentats.

Per tot l’anterior, estem sol·licitant:
- Que se seguesca el procés per a la concessió de l’indult en benefici del dirigent sindical Andrés Bódalo amb la deguda celeritat processal i el recurs per a la seva 3 grau.
- Que es prenguen en compte, les declaracions de l’alcalde de Jódar, de l’Audiència Provincial de Jaén i del regidor de l’Ajuntament de Jódar a favor de la concessió de l’indult així com les demandes a nivell nacional, regional i internacional d’organitzacions i moviments socials , per a la concessió del 3 grau o l’indult.
- Que es respecten els tractats internacionals de drets humans ratificats per l’Estat d’Espanya i els estàndards internacionals sobre les obligacions dels Estats en la protecció dels defensors i defensores de drets humans i cesse la repressió contra els sindicalistes i els moviments socials en el estat Espanyol.
- Fem una crida a tots els moviments socials, sindicals i polítics de l’Estat i del món a concentrar-se, manifestar-se, organitzar actes el dijous 30 de juny coincidint amb els 3 mesos de l’empresonament d’Andrés en les subdelegacions de Govern dels diferents territoris i en les Ambaixades espanyoles, demanant la llibertat d’Andrés Bódalo i la fi de la repressió sindical a l’Estat Espanyol.
-A escriure al ministeri de Justícia i a les ambaixades espanyoles des dels col·lectius i sindicats sol·licitant la concessió del 3 grau d’Andrés Bódalo i el seu indult, com ja han fet diversos col·lectius com Via Camperoles Europa, la Fiança d’Alemanya entre d’altres, o personalitats com el premi Nobel de la Pau Pérez Esquivel.
-A escriure a Andrés a la presó perquè senti el suport massiu que té de part dels moviments socials.

Andrés Bódalo Pastrana
Presó Jaen2 Carretera Bailen-Motril cp.23009-Jaen (Jaen) Estat Espanyol.

-També Es pot col·laborar amb la campanya amb la caixa de resistència per al seu cas.
Es63-2100-7126-48-2200079583 (La Caixa)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.