Solidaritat i pau

Per la llibertat de les persones preses del Sàhara

22 / 05 / 2020 | Intersindical

Des de la Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí s’ha publicat un comunicat en el qual es fa una crida al món associatiu i a les forces polítiques amb representació a les Corts Valencianes. En aquest sol·liciten que es posicionen públicament a favor de l’alliberament de les persones preses polítics sahrauís i se sumen a l’informe de la Lliga per a la Protecció dels Presos Polítics Sahrauís a Presons Marroquins i el Comitè Noruec de Suport a l’Sàhara Occidental.

Les dues organitzacions esmentades exigeixen en el seu informe l’alliberament immediat de tots les preses i presos polítics sahrauís empresonats, per motiu de la urgència sanitària que suposa la pandèmia de la COVID-19 per a les persones preses, que “veuen violats els seus drets recollits en el Pacte internacional de Drets Civils i Polítics per exercir el seu dret fonamental a la llibertat d’opinió i expressió, i haver mostrat el seu suport a el dret a la lliure determinació de la vila de l’Sàhara Occidental “.

Al mateix temps l’organització Equipe Media ha posat en marxa una campanya des de la qual partits polítics, associacions i diferents personatges públics han donat suport a les preses i presos polítics sahrauís.

Fins ara les úniques organitzacions polítiques valencianes que s’han pronunciat han estat Esquerra Unida, que ha donat suport en xarxes socials al comunicat, i Josep Nadal i Carles Mulet de Compromís, sumant-se a la campanya de Equipe Media.

La plataforma exposa en el seu comunicat que “a dia d’avui els drets humans al Sàhara Occidental segueixen sent vulnerats, amb una nació a la qual no se li dóna oportunitat de pronunciar-se sobre el seu desig d’autodeterminació. El seu futur es torna cada vegada més difús, ja que el temps juga en contra seu i el context actual del Covid-19 els posa en una situació encara més difícil”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.