Solidaritat i pau

Periodistes en juí en Egipte: la llibertat de premsa en perill

06 / 05 / 2014 | Intersindical

Mohamed Fahmy, Peter Greste y Baher Mohamed, membres del servei en anglès de Al Yazira, estan sent jutjats en Egipte acusats de emetre noticies falses i tindre vincles amb un moviment prohibit, la germandat musulmana. Són presos de consciència i deuen ser alliberats immediatament i sense condicions.

Mohamed Fahmy, egipci-canadenc, y Peter Greste, australià, varen ser detinguts el 29 de desembre de 2013 per la nit en el hotel Mariott de El Cairo. Baher Mohamed, egipci, va ser detingut a la seva casa eixa mateixa nit. El seu juí va començar el 20 de febrer i es reprendrà el 10 d’abril en el institut de la policia de Tora, al costat de la presó de tora, on es troben reclosos.

Le autoritats neguen a Mohamed Fahmy la atenció mèdica necessària per a una lesió en el muscle que va patir dies abans de la seva detenció. Com a conseqüència de mesos de males condicions de empresonament i falta de atenció mèdica bàsica, la lesió ha empitjorat , i el periodista ja no pot menejar el braç.

En la mateixa causa estan sent jutjats també els estudiants egipcis Sohaib Saad Mohamed, Khaled Mohamed Abdel Raouf, Shady Abdelhamid, Ahmed Abdelazim y Anas Mohamed El Beltagy, detinguts el 31 de desembre de 2013. En la última vista, celebrada el 31 de març, tres dels estudiants varen dir al jutge que les forces de seguretat els havien colpejat durant la seva detenció. El jutge ha ordenat un informe al servei metge Forense per que examinen a Mohamed Fahmy i als estudiants que asseguren haver sigut colpejats.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.