Solidaritat i pau

Projectes de cooperació internacional Amèrica Llatina

Vols participar en projectes de cooperació com voluntari o voluntària a Guatemala?
Vols participar en els cursos de formació a distància per professorat d’Amèrica Llatina?

30 / 12 / 2015 | Intersindical

STEPV, Intersindical Valenciana i Escola Sindical de Formació Melchor Botella (ESFMB), junt a l’STEI i Ensenyants Solidaris (Illes Balears), continuen la seua tasca de col·laboració amb diverses organitzacions sindicals i populars de països d’Amèrica Llatina. En aquest marc, continuem treballant en dos àmbits: voluntariat a Guatemala i cursos a distància per professorat de Guatemala, El Salvador i Perú.

El voluntariat a Guatemala consisteix en realitzar tallers de formació a mestres i educadors/es a diversos indrets del país. Aquesta formació respon als programes de formació de les organitzacions guatemalenques amb les quals col·laborem. Nosaltres enviem persones que puguen treballar en aquests projectes formatius durant un mínim de tres setmanes a l’estiu. Les persones voluntàries es paguen el seu viatge. El Sindicat paga el segur de viatge. Les organitzacions populars els faciliten l’hospedatge, l’alimentació i els desplaçaments durant el temps que dura la seua activitats de cooperació.

Per altra part, els cursos de formació a distància per professorat de diversos països, principalment Guatemala, El Salvador i Perú, responen als mateixos criteris que el voluntariat. Ara bé, aquesta tasca es fa des del País Valencià o les Illes Balears amb professorat voluntari, que no cobra, i amb alumnat que hi és als seus països. Les organitzacions amb les que col·laborem ens han indicat les seues necessitats formatives i nosaltres hem de buscar professorat que desinteressadament les realitzen.

Si voleu col·laborar amb aquestes activitats de cooperació internacional que organitzem podeu acudir a la reunió que tindrà lloc el proper DIMECRES 20 de GENER, a les 18 :00 hores, a la seu de la Intersindical Valenciana del carrer Juan de Mena, 18-baixos.

Per al Sindicat, la cooperació internacional amb sindicats i organitzacions educatives i socials dels diversos països del món és necessària per enfortir els llaços de suport i solidaritat que possibiliten per front a les polítiques antisocials que s’apliquen a tot arreu. A més, considerem que aquesta és més necessària que mai en un moment de crisi que ens afecta a totes i tots. És ara, en aquesta situació, quan cal demostrar la veritable solidaritat i cooperació amb les treballadores i treballadors i els països empobrits.



Comentaris
Carmen Pérez Obón
07 / 01 / 2016 - 19:31

Quiero participar como voluntaria pero no puedo ir a la reunión del día 20 porque trabajo en centro de adultos ¿ cómo me informo entonces ?
Conozco América Central .


Vicent
11 / 01 / 2016 - 12:01

Pots posar-te en contacte amb l’adreça <msocials@intersindical.org> per contactar


Amparo
19 / 01 / 2016 - 11:34

Bon dia,
S’ha de confirmar assistència per a la reunió del dia 20 de gener?
Gràcies.
Amparo


Vicent
21 / 01 / 2016 - 10:56

Hola,

La propera reunió serà el dia 3 de febrer, a les 18 hores, a la seu del sindicat.


trini
21 / 01 / 2016 - 12:00

que suele costar el viaje? estaría un poco interesada


Trini
21 / 01 / 2016 - 12:05

me gustaria participar, pero me gustaría saber por que precio oscila el coste del viaje.


Amadeu
21 / 01 / 2016 - 12:53

Hola, Trini. Com que això pot dependre molt del bitllet d’avió i d’altres factors, el millor seria que acudires a la reunió del 3 de febrer o que et posares en contacte directament amb les persones de Moviments socials al correu que ha deixat Vicent més amunt: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Gràcies pel teu interés 😊



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.