Política social

Presentació pla del tercer sector

22 / 03 / 2017 | Intersindical

La Intersindical Valenciana ha assistit a l’acte de presentació AVANCEM CAP AL CONCERT SOCIAL. Desenvolupament de l’acció concertada als serveis socials celebrat ahir dimarts 21 de març al saló d’actes de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre.

L’acte va començar amb l’explicació per part de la Vice-presidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, del decret que regularà tot allò que abrace el Tercer Sector de Concertació Social. Segons explicà la Vice-presidenta, la idea és renovar tant el finançament, les plantilles dels centres residencials que crearà com a conseqüència una estabilitat que en l’actualitat era inexistent en el sector. Per a tal fi es prioritzarà en el decret els següents objectius:

-Regular l’activitat desenvolupada per les entitats d’iniciativa social.
-Garantir les adequades línies de transparència, publicitat i eficiència per a l’interès públic.
-Assegurar la qualitat en el servei a les persones usuàries.
-Donar estabilitat financera a les entitats, als treballadors/res i als usuaris dels seus centres i serveis.

Per tot açò es potenciarà segons explicà la consellera la construcció de centres públics. A més es farà especial èmfasi en recuperar serveis privatitzats que revertiran en serveis públics i s’ordenaran sectors abandonats i que estaven desregularitzats, com per exemple el residencial, on les empreses tinguen igualtat d’oportunitats per accedir a gestionar aquestes residències del tercer sector.
Continua dient que els seus principis generals seran la subsidiaretat, la igualtat de tracte i atenció, publicitat i transparència en els processos, no discriminació i sobretot eficiència pressupostària perquè es convertesca en una realitat tangible i eficient.

La Vicepresidenta posà punt i final a la seva exposició assenyalant que els principals beneficiaris d’aquest nou decret han de ser els usuaris i la gent més desprotegida de la societat, per la qual cosa posarà especial atenció en residències i centres que s’ocupen tant de la infantessa com de persones majors, gent d’inclusió social, de diversitat funcional així com persones migrants i protecció de dones maltractades.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.