Política social

Reunió amb la Sindica de Greuges, Emília Caballero

03 / 07 / 2014 | Intersindical

Les Plataformes de la Depèndencia es reuneixen amb la Sindica de Greuges, Emília Caballero.

Les Plataformes en Defensa de la Llei de la Dependència del País Valencià, així com altres representants de la discapacitat i els sindicats, entre els quals estava Intersindical Valenciana, es van reunir el passat dimarts 1 de juliol a València, amb la síndica de Greuges, Emilia Caballero. Durant la trobada, la síndica va agrair a les Plataformes seu treball i les va animar a seguir denunciant tot tipus de vulneracions dels drets i llibertats que assisteixen a les persones amb discapacitat i dependència davant l’Administració autonòmica. En paraules de la síndica Emilia Caballero, “el Síndic de Greuges està al servei de la ciutadania; ajudeu-nos a ajudar-los “.

En l’Informe Anual de l’any 2013 del Síndic de Greuges, es van registrar un total 1.758 queixes sobre l’atenció a la dependència, la major part d’elles motivades per la disminució en les prestacions econòmiques vinculades al servei o a l’assistència personal, o les reclamacions per part de persones els familiars dependents o discapacitats havien mort sense haver arribat a rebre les prestacions a què tenien dret.

Durant la trobada es va fer referència també als demolidors efectes que els diferents copagaments (tant en cures en l’entorn familiar, com en residències i centres de dia, així com el copagament farmacèutic) està tenint sobre les persones afectades, que es veuen arrossegades cada vegada cap a un major empobriment, quan no, exclusió social, amb els efectes que això comporta sobre la seva salut. Persones que no disposen ja de recursos per comprar els medicaments més bàsics, i dels que prescindeixen, o d’elements ortoprotètics com bateries per a cadira de rodes, o piles per audiòfons.
Davant d’aquest panorama tan desolador, la síndica Emilia Caballero, va animar els presents a continuar la seva tasca de denúncia, i d’aportació de dades concretes que ajuden la institució del Síndic de Greuges a realitzar amb més eficàcia la seva tasca de vetllar pel compliment i respecte dels drets i llibertats de la ciutadania valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.