Política social

STEPV rebutja l’homofòbia i qualsevol discriminació per orientació sexual als centres educatius

02 / 07 / 2014 | Intersindical

STEPV davant l’assetjament escolar homofòbic i a la llum dels nombrosos estudis, considera que aquest problema ha de ser tractat no com una sèrie de conductes que es donen de forma aïllada, sinó com l’expressió de conflictes de convivència que afecten el desenvolupament personal i social de l’alumnat. Aquests conflictes de convivència tenen efecte tant en l’aprofitament acadèmic com en la construcció de la seva personalitat i en la seva posterior integració social. L’informe Lunacek realitzat per la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior del Parlament Europeu, ha donat lloc al full de ruta de UE per als estats membres contra l’homofòbia i la discriminació per motius d’orientació sexual i identitat de gènere (2013/2183 (INI)), on de manera explícita es posa l’accent en la importància que l’educació i la comunitat educativa tenen com a agents actius per eradicar aquesta situació de discriminació cap al col · lectiu LGTBI.

STEPV, conscient del manteniment actual d’aquesta problemàtica, sensibilitzats amb la situació de discriminació del col · lectiu LGTBI i convençuts de la rellevància del paper de l’educació en la seva solució, consideren que el respecte a la diversitat sexual i d’identitat de gènere de totes les persones s’enquadra en el marc dels drets humans, segons es recull en els Principis de Yogyakarta (2007), i com a tal ha de ser respectat, de manera que denunciem la discriminació i la invisibilització de les persones LGTBI en l’àmbit educatiu, especialment de les persones transsexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i intergènere, i per tant, EXIGIM:

1. Al Govern central i als autonòmics, el desenvolupament i compliment del full de ruta de la Unió Europea contra l’homofòbia i la discriminació per motius d’orientació sexual i identitat de gènere (2013/2183 (INI).
2. La posada en marxa d’actuacions educatives específiques en els centres educatius per eradicar-hi la LGTBIfobia i la discriminació per motius d’orientació sexual i identitat de gènere: protocols contra l’assetjament, inclusió en Plans de Convivència, Pla d’Acció tutorial i Projectes educatius de Centre.
3. La inclusió de la realitat LGTBI en els plans d’estudis i la visibilització dels diferents models de família que estableix la Llei
4. Que les administracions educatives fomenten la realització d’activitats dirigides a la comunitat escolar per a la prevenció d’actituds i comportaments discriminatoris per orientació sexual o identitat de gènere.
5. Que les administracions educatives establesquen activitats de formació contínua per al professorat existent, així com la incorporació de la realitat LGTBI als cursos i màsters de formació del futur personal docent i als plans d’estudis de les titulacions d’Educació Social, Magisteri, Pedagogia i Psicologia.
6. La derogació de la LOMCE i de tota aquella legislació que constituesca un greu atac institucional a la igualtat de drets de totes les persones.
7. La tramitació parlamentària d’una llei bàsica per a la transsexualitat que garantesca la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat transsexual.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.