Política social

Viatge reivindicatiu per l’Horta Nord

13 / 05 / 2013 | Intersindical

L'acte serà dissabte 18 de maig

La Plataforma NO RETALLADES Horta Nord està compromesa en la defensa d’uns serveis públics eficaços i eficients; en la defensa d’una gestió pública de les pensions i les prestacions per desocupació que garantesca l’equilibri, la solidaritat i la cohesió social; en la defensa d’una educació pública de qualitat; en la defensa d’una sanitat publica preventiva i de qualitat al servei de tota la societat sense exclusions; en la defensa d’unes polítiques de benestar social que garantesquen l’atenció a la dependència; en la defensa d’un transport públic sostenible i a l’abast de tothom; en la defensa d’unes polítiques d’habitatge que consideren la llar un dret i no un luxe ni una mercaderia que beneficie la banca i les grans empreses constructores i immobiliàries; en la defensa de la promoció de la llengua pròpia i la cultura com a fonaments d’una societat més democràtica, més igualitària i més lliure.

De cap manera volem que s’utilitze la crisi com una coartada per a desmantellar l’estat de benestar social, la capacitat crítica de la ciutadania i la protesta social. Perquè tenim el convenciment que l’eixida de la crisi és molt diferent a la que s’està aplicant tant en Espanya com a Europa. L’eixida de la crisi ha d’estar basada en el
diàleg i el respecte a les persones, que tracte de manera radical els problemes reals i defense els drets socials i individuals conquistats gràcies a la lluita i l’esforç de la ciutadania i equipare els drets i obligacions de forma igual per a tots els ciutadans i ciutadanes i aplique de forma progressiva la fiscalitat.

Des de la Plataforma NO RETALLADES Horta Nord ens sentim obligats a alçar la veu i a fer arribar les nostres propostes a la societat amb la finalitat de convocar a la reflexió i a l’acció col·lectiva. Entre els objectius que perseguim es troben els següents:

1. Sensibilitzar la ciutadania de la comarca en la defensa d’uns serveix públics que garantesquen l’equitat, la qualitat i la universalitat de la sanitat, de l’educació, transport públic i dels serveis socials.

2. Coordinar accions amb d’altres plataformes i associacions de la comarca.

3. Recollir, sistematitzar i difondre la informació disponible sobre el funcionament dels serveis públics de la comarca.

4. Recollir les queixes ciutadanes, ser interlocutors i dirigir-se a les administracions que corresponga.

5. Denunciar públicament aquelles situacions que comporten un deteriorament i retallada dels serveis públics de la comarca: retallada de serveis d’atenció primària i urgències en els centres de salut; retallada de materials i recursos sanitaris; ajornament o increment del temps d’espera en la visita a especialistes; supressió d’unitats escolars en centres d’educació infantil i primària; disminució de professorat en els centres d’educació secundària; augment de la ràtio; cessió de sòl públic per a la construcció de centres escolars privats; etc.

A hores d’ara volem denunciar que els recursos públics destinats a pal·liar la greu situació d’atur s’han reduït de manera dràstica tant per part del SERVEF com per part dels ajuntaments de la comarca. Pensem, per tant, que cal promoure de manera urgent un pla de formació per a la gent jove i la gent major de 50 anys que en facilite la
incorporació al món laboral. Segons les previsions d’organismes solvents, la falta de polítiques adequades fa que l’economia valenciana siga de les que més tardaran a recuperar-se i eixir d’aquesta situació d’empobriment de les classes mitjanes i més desafavorides. A més a més, tota aquesta situació es veu agreujada per la corrupció generalitzada en l’àmbit de la política institucional; el balafiament en infraestructures o bé innecessàries o mal aprofitades (Aeroport de Castelló, circuit urbà de Fórmula 1 de València, etc.); i la mala gestió de serveis bàsics (increments desmesurats del rebut de la llum, la taxa de fem, o el rebut de l’aigua).

Per totes aquestes qüestions, ens declarem bel·ligerants davant de tanta injustícia i solidaris amb el patiment de la gent.

PLATAFORMA “NO RETALLADES HORTA NORD”




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.