País Valencià

25 d’Abril pels drets socials i nacionals. Per la mobilització i per la consolidació del canvi social i polític

Intersindical Valenciana, sindicat de classe, valencià, feminista, autònom i assembleari, commemora el 25 d’Abril i reivindica els drets socials i nacionals de les valencianes i valencians; fa una crida a la mobilització social en aquesta jornada, però també els dies 28 d’abril, el proper Primer de Maig, així com cada dia per defensar-los i per avançar envers una societat més justa i igualitària.

25 / 04 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que, enguany, és més necessari que mai fer una crida a la defensa dels drets de les valencianes i valencians, de les treballadores i treballadors, del País Valencià, dels seus drets socials, laborals, econòmics i nacionals per impedir una involució en la vida política valenciana i estatal que aprofundisca en les desigualtats socials, territorials i de gènere que han provocat les polítiques neoliberals practicades al llarg dels darrers anys pels governs conservadors. És per això que el Sindicat aposta per una mobilització sostinguda de la societat valenciana, que té una fita molt important el proper 28 d’abril en les eleccions generals i valencianes, i fa una crida a participar massivament per omplir les urnes de dignitat, drets, igualtat i llibertat front a la intolerància i l’autoritarisme que defensen determinats partits.

En aquest context, el Sindicat participarà en la concentració convocada per la Crida pel Finançament per defensar un finançament valencià que tindrà lloc a les 11 hores a les portes de les Corts Valencianes. Una reivindicació pendent, des de temps immemorials, que condiciona greument l’autogovern i el futur del País Valencià. Intersindical Valenciana creu que en la propera legislatura s’ha de resoldre la situació actual en ser un dels assumptes més rellevants en l’agenda política i que afecta a les condicions de vida de les valencianes i valencians.

Per altra part, el Sindicat aposta per recuperar i aprofundir en els drets socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors valencians i del conjunt de la societat valenciana per acabar amb les desigualtats socials. La situació social i laboral, més enllà de les dades macroeconòmiques, no és bona per a una gran majoria social, per la qual cosa cal un programa que passe per més autogovern, més finançament, més inversions, més drets, més igualtat i més llibertats. Aquestes reivindicacions s’han de concretar en les necessàries derogacions de les reformes laborals i de les pensions, una aposta clara i decidida per un treball digne, estable i saludable, combatre la precarietat i la temporalitat, millorar els salaris i acabar amb les discriminacions per raons de gènere, orientació sexual, edat o procedència, així com l’establiment d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i Prestacions Socials.

El Sindicat també reivindica, en aquest 25 d’abril, la necessitat d’aprofundir en la igualtat lingüística. Per al Sindicat és necessari que els partits polítics valencians porten endavant mesures urgents en aquesta matèria per avançar en el camí de la convivència, la igualtat i la cohesió social i lingüística de la societat valenciana. Aquestes mesures urgents es concreten en: l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística que supere l’obsoleta LUEV; la dinamització del Decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials; l’establiment de la competència lingüística per l’accés a la funció pública; la reciprocitat dels mitjans de comunicació en la nostra llengua i la creació d’un espai comunicatiu compartit amb la resta de territoris de parla catalana; l’augment de les partides pressupostàries destinades a la promoció i ús del valencià per equiparar-nos als altres territoris amb llengua pròpia i l’establiment d’un veritable plurilingüisme al sistema educatiu valencià, des de l’educació infantil fins a la universitat, que tinga com llengua vertebradora el valencià.

Finalment, Intersindical Valenciana reitera la crida a les treballadores i treballadors, a les classes populars i al conjunt de la societat valenciana a organitzar-se per defensar els drets socials i nacionals i a participar als actes commemoratius del 25 d’abril i a fer-ho massivament en les eleccions del 28 d’abril i del 26 de maig i en les manifestacions del Primer de Maig.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.