Eleccions sindicals

STM-Intersindical Valenciana consolida la representativitat en Ford-Almussafes

El Sindicat ha aconseguit 9 persones delegades i més d’un 30% dels vots en les eleccions sindicals d’ahir 21 de febrer

22 / 02 / 2023 | Intersindical

STM-Intersindical Valenciana ha aconseguit mantindre la representativitat que tenia en la planta de Ford-Almussafes i es consolida com a referent del sindicalisme combatiu i revindicatiu front al ‘sindicalisme oficial’ que controla la factoria i ha guanyat les eleccions. El Sindicat manté les 9 persones delegades que tenia i suma el suport d’un terç de la plantilla. Cal tindre compte que en aquestes eleccions es triaven 4 persones menys que fa 4 anys, raó per la qual, s’ha de valorar més els resultats.


Les eleccions sindicals es van produir ahir dimarts 21 de febrer per a triar al nou comité d’empresa que tindrà una vida de quatre anys. Estaven cridats a votar 5.800 treballadores i treballadors. La disminució de la plantilla durant aquests últims quatre anys, ha fet que el nou Comité passe de tindre 35 membres a 31. El procés es realitza en dos col·legis electorals, un d’especialistes la participació dels quals ha sigut del 89,71%, i un altre de tècnics i administratius la participació dels quals ha sigut del 76,70%.

El Comité sortint el componien 21 representants d’UGT, 9 de STM-Intersindical, 3 de CC OO i 2 de CGT. El nou comité estarà compost per 22 representants d’UGT i 9 de STM-Intersindical. La resta de sindicats no han obtingut el suport suficient de la plantilla per a estar en el Comité. Amb aquests resultats, STM-Intersindical manté la seua representativitat dins del nou Comité, en obtindre un terç del suport de la plantilla.

Si tenim en compte que el Comité està compost per dos col·legis electorals, el d’especialistes, treballadores i treballadors de les cadenes de producció i, un altre de tècnics, treballadors i treballadores d’oficines, el resultat ha sigut el següent:

En el col·legi d’especialistes, on ens presentem, es triaven 26 representants, quatre menys que en les anteriors eleccions per reducció de la plantilla, donant-se el següent resultat: 17 representants d’UGT i 9 de STM-Intersindical. Això vol dir que el treball desenvolupat pel sindicat en aquest sector ha sigut valorat molt positivament per la plantilla.


En el col·legi de tècnics, oficines, només concorria un sindicat i per tant els cinc membres a elegir, abans de les votacions ja estaven adjudicats. Resulta significatiu, que en aquest col·legi, només es presente un sol sindicat.

Ara, més STM-Intersindical.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.