Drets democràtics

Intersindical Valenciana recorre la sentència que declara nul·la la retirada de la creu del parc Ribalta de Castelló

La creu es va retirar en gener de 2023 en aplicació de la llei de Memòria Democràtica per ser un vestigi franquista

Retirada de la creu del parc Ribalta - Foto Cadena Ser
Retirada de la creu del parc Ribalta - Foto Cadena Ser
09 / 07 / 2024 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha recorregut la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló de la Plana que declara nul·la la retirada de la creu del parc Ribalta. La sentència respon al recurs que van interposar l’associació Abogados Cristianos i Luciano Ferrer, regidor de VOX del consistori castellonenc. El tribunal afirma en la sentència que la creu no té cap connotació que puga vincular-la amb el règim franquista, ja que es va alçar “en commemoració a les víctimes de la violència -de la Guerra Civil- dels dos bàndols”.

El Sindicat, per contra, argumenta en el recurs que la retirada de la creu s’ajusta perfectament a la llei de Memoria Democràtica. Intersindical Valenciana entén que és un emplaçament i un símbol clarament franquista. Entre d’altres qüestions, és el punt de trobada on, tradicionalment, es produeixen concentracions per exaltar el règim franquista.

La creu es va retirar el 4 gener de 2023, en compliment de la llei de memòria històrica, amb fortes mesures de seguretat, enmig de crits, insults i consignes de grups d’ultradreta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.