Drets democràtics

Intersindical Valenciana rebutja que el Govern aprofite la modificació del Codi Penal per a criminalitzar les mobilitzacions socials

La modificació dels articles 556 i 557 no sols incrementa les penes, sinó que introdueix un nou tipus penal el “desordre públic agreujat”

07 / 12 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana lamenta que el Govern haja incomplit la seua promesa de derogar la llei mordassa i en el seu lloc introduïsca el “desordre públic agreujat” com un nou tipus penal. No té sentit que mentre es protegeixen determinats drets suprimint el delicte de sedició, es criminalitze a qui “obstaculitze les vies públiques” o envaïsca instal·lacions o edificis, fins i tot “sense fer ús de violència o intimidació”. No poden limitar-se determinats drets, com el de manifestació, agreujant el delicte de desordres públics. La mobilització social és una de les principals eines que té la classe treballadora per a defensar els seus drets i exigir actuacions a les institucions públiques. El Govern no pot apagar la veu ciutadana incrementat les penes mínimes d’1 any a 3, la qual cosa suposarà l’ingrés a la presó de les persones que siguen condemnades pel mer fet de manifestar públicament les seues reivindicacions laborals o socials, o exercir el legítim dret de vaga o manifestació.

No sols volem mostrar el nostre més absolut rebuig a l’increment de les penes de presó, sinó també al fet que s’impedisca l’exercici dels seus drets a càrrecs i treballadores i treballadors públics. La reforma preveu afegir, a la pena de presó, la d’inhabilitació especial per a treball o càrrec públic, de 3 a 6 anys.

Intersindical Valenciana exigeix als partits que formen el Govern que rectifiquen i que no criminalitzen les mobilitzacions socials. El que han de fer, com van prometre, és derogar totes les lleis que reprimeixen a col·lectius, moviments cívics i organitzacions sindicals. Perquè si ens lleven la veu, ens lleven la força. Eixirem al carrer, si és necessari, per a defensar els nostres drets, que són els de la classe treballadora.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.