Drets laborals

Intersindical Valenciana dona suport a la concentració de Madrid per l’estabilització laboral

Dijous 11 de juliol, sindicats, plataformes i associacions de personal públic protestaran davant del Ministeri de Funció Pública per l’abús de temporalitat en les treballadores i els treballadors

10 / 07 / 2024 | Intersindical

Les diferents organitzacions es concentraran a Madrid per reivindicar les sentències dels passats 22 de febrer i 13 de juny emeses pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). En les resolucions judicials s’estima l’estabilitat com una solució adient a l’abús de temporalitat patit pel personal.

Cal remarcar que la temporalitat continua sent molt alta en totes les comunitats autònomes,
amb un 30-40% dels treballadors i treballadores, però són nombrosos els serveis on arriba a més del 90%, especialment en el sector sanitari i en l’atenció a la dependència. A més, està fortament feminitzat: aproximadament un 70% són dones, amb edats entre 45 i 55 anys. El seu cessament les aboca indubtablement a l’atur de llarga durada i l’exclusió social.

Les organitzacions convocants reclamen reunir-se amb el ministre Escrivà per traslladar-li les seues demandes i adverteixen que, si no són escoltades, hi haurà una “tardor calenta” amb mobilitzacions del personal afectat.

La concentració se celebrarà el dijous 11 de juliol a les 12 hores a les portes del Ministeri de Transformació Digital i de la Funció Pública. Els col·lectius demanaran al govern que realitze les modificacions normatives necessàries per traslladar efectivament al nostre ordenament l’Acord Marc de la CES, la UNICE i el CEEP sobre el treball de durada determinada recollit a la Directiva 1999/70/CE, permetent l’estabilitat real de les treballadores i treballadors en abús de temporalitat de totes les administracions públiques de l’Estat.

Els fraudulents processos d’estabilització realitzats fins ara suposen el cessament d’una gran majoria de treballadores i treballadors dels Serveis Públics, que la negligència de les administracions ha mantingut en precari, en molts casos, fins a dues i tres dècades, i ha vulnerat la normativa espanyola i europea. Les conseqüències d’aquesta gestió nefasta es traduirà en indemnitzacions per cessament i acomiadament de més de 500.000 treballadors temporals a càrrec de l’erari públic, i el deteriorament cada vegada més gran dels serveis públics
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.