Sindicalisme

500 sindicalistes de la Foia de Bunyol, la Plana d’Utiel-Requena i la Vall d’Aiora abandonen CCOO i s’afilien a la Intersindical

Mig miler de dirigents, afiliades i afiliats de CCOO de la Foia de Bunyol, Utiel-Requena i la Vall d’Aiora, han anunciat que abandonen el sindicat i que s’afilien a la Intersindical Valenciana.

16 / 01 / 2020 | Intersindical

Unes 500 persones que treballen en les principals empreses de la zona com ara: Platos Tradicionales, Embutidos Martínez, Elaborados Cárnicas Medina, Frescos Delisano o Cebollas Tara. La decisió s’ha explicat aquest matí en una conferència de premsa que ha tingut lloc a la seu de la Intersindical en la qual han participat representants del col·lectiu i de la pròpia Intersindical.

Emilio Lamas, que assumirà la responsabilitat d’Acció Sindical d’Intersindical a la zona, ha remarcat que “la situació en CCOO era insostenible, ja que el sindicat no respectava dels decisions dels diferents comissions d’empresa.” Lamas ha manifestat que “no es pot dirigir un sindicat des de València, sense tindre en compte l’opinió de la gent”. En la mateixa línia s’ha pronunciat María Villar, que coordinarà la Interindical en les tres comarques: “volien que prioritzàrem l’organització per damunt de la gent. I, almenys, jo no entenc el sindicalisme si no és per atendre les necessitats de les treballadores i els treballadors”.

Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical, ha donat la benvinguda al nou col·lectiu que s’ha unit a la Intersindical. Maurí ha destacat l’assemblearisme com a una de les senyes d’identitat del sindicat. “La gent és qui ha de decidir sobre les seues condicions laborals”. És, precisament aquesta raó, la que ha motivat que el col·lectiu que ha abandonat CCOO triara la Intersindical Valenciana per continuar amb la lluita sindical.

Durant la compareixença, Vicent Maurí ha aprofitat per recordar que d’ací un any la Intersindical celebrarà el seu sisé congrés i ha encoratjat les noves companyes i companys perquè hi participen activament.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.