País Valencià

Avancem per la consolidació del canvi social i polític

Per a millorar les nostres condicions de vida, la densa agenda electoral d’aquesta primavera ens brinda l’oportunitat de consolidar i aprofundir les polítiques socials, laborals, econòmiques i nacionals que necessitem.

15 / 04 / 2019 | Intersindical

Al País Valencià, és ineludible fer memòria dels 20 anys patits amb governs conservadors i els quatre últims del Govern del Botànic. Però no només. Perquè el 28 d’abril i el 26 de maig la renovació dels parlaments valencià, espanyol i europeu i dels consistoris municipals ha de servir per a posar punt i final a les desigualtats de gènere i d’orientació sexual, d’edat, de procedència territorial i social, entre altres, generades per les polítiques neoliberals i antivalencianes. Tenim una nova ocasió per a mirar cap al futur i construir una societat més justa, democràtica, lliure, sostenible, inclusiva i igualitària. Per a avançar.

Som contraris als processos d’involució democràtica i de retrocés en els drets individuals i col·lectius que inclouen les propostes dels partits conservadors. Com s’ha vist en la darrera crisi, augmentar les desigualtats socials i territorials per a afavorir la concentració de la riquesa en unes poques persones –fórmules maquillades d’explotació del segle XXI que són pròpies d’un vell i insaciable capitalisme– són mesures que perjudiquen greument els drets de les treballadores i treballadores i la majoria de la població.

Des d’Intersindical Valenciana apostem per unes altres polítiques que permeten capgirar la situació i afavorir els interessos de les classes populars, siga quina siga la situació laboral, en actiu, amb desocupació o pensionistes. Defenem polítiques que generen ocupació estable, saludable i de qualitat, polítiques que possibiliten el canvi del model productiu en un marc valencià de relacions laborals i prestacions socials. El suport als serveis públics de qualitat –educació, sanitat, serveis socials, transport, cultura, habitatge, mitjans de comunicació–; l’increment de salaris, pensions i prestacions socials; la supressió de la bretxa salarial i les desigualtats laborals i socials són iniciatives que contribuiran efectivament a cohesionar i vertebrar el territori, posar fi a l’espoli fiscal i l’infrafinançament, evitar la destrucció del territori, combatre el canvi climàtic i el despoblament del món rural i potenciar l’ús i l’ensenyament del valencià. Totes són mesures que serviran per a avançar de veritat.

Ara mateix, la millor ferramenta que tenim a l’abast els cercles més dinàmics de la societat valenciana és la mobilització sostinguda, la reivindicació i la defensa contundents dels nostres drets. El 28 d’abril i el 26 de maig s’ha de sentir la nostra veu, la de les valencianes i els valencians que volen un futur millor pel nostre poble.

Secdretariat Confederal Intersindical Valenciana

 

 

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.