Repressió sindical

Davant la vaga de fam dels companys de Telefònica

28 / 11 / 2012 | Intersindical

Des de dilluns, 5 de novembre, cinc treballadors de Telefònica estan en vaga de fam per la readmissió d’un d’ells, acomiadat per “no ser rendible” en tenir baixes mèdiques justificades. Després de més de tres setmanes en vaga de fam a la salut dels mateixos s’està ressentint greument. Un d’ells ja ha hagut d’abandonar la vaga per decisió mèdica. La resta ho va fer dimarts 27 pel perill que la vaga suposava per la seua salut.

L’acomiadament va ser sentenciat, primer nul i després improcedent. Aquest improcedent permetia a Telefònica acomiadar el treballador amb una indemnització. Així estan les lleis: una persona que s’ha declarat innocent pot ser acomiadada. Amb la circumstància vergonyosa, a més, que la pròpia sentència declara que Telefònica ha pretès aplicar una llei amb caràcter retroactiu, vulnerant així l’article 9.3 de la Constitució. La llei, que empara i obliga a tots els ciutadans, no traspassa el mur de les empreses.

És en una situació de crisi aguda quan les injustícies es fan més insuportables (acomiadaments, desnonaments, estafes bancàries ...) i quan es manifesta en tota la seva cruesa el poder abusiu de les grans empreses. Per això, les organitzacions signants, ens comprometem, en la mesura de les nostres possibilitats, a intervenir, negociar, lluitar per aconseguir els canvis legislatius necessaris perquè:

1 ) Telefónica readmeta els acomiadats per baixes mèdiques justificades, com és el cas de Marc.

2) Cap treballador amb baixes mèdiques justificades puga ser acomiadat.

3º) Davant d’un acomiadament improcedent, cal que siga el treballador qui tingai la facultat d’optar entre la indemnització i la readmissió.

Sindicats de Catalunya: IAC - Intersindical Alternativa de Catalunya, CGT – Confederació General del Treball, SF – Intersindical – Sindicat Ferroviari, SU – Sindicat Unitari de Catalunya, COS – Coordinadora Obrera Sindical, Organizació d’Estibadors de Barcelona – La Coordinadora, STAJ – Sindicato de Trabajadores de la Administración de Justicia i TACE – Sindicat de Tècnics Audiovisuals i Cinematogràfics

Altres sindicats: IV – Intersindical Valenciana, SAT – Sindicato Andaluz de Trabajadores, Confederación Intersindical, CSI – Corriente Sindical de Izquierdas de Asturias, IC – Intersindical Canaria, ESK - Ezker Sindikalaren Konbergentzia, IA – Intersindical de Aragón, STEI–IB - Intersindical Balear i SUA – Sindicato Unitario de Andalucia




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.