Sindicalisme

El 41,07% de la plantilla de Ford vota No en el referèndum

La plantilla desautoritza al Comité Empresa, UGT i CCOO

31 / 01 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana valora el resultat del referèndum de la factoria Ford d’Almussafes com una desautorització del Comité d’Empresa, UGT i CCOO en haver votat un 41,07% no al pla de competitivitat que han pactat. El resultats del referèndum han estat el 51% a favor del pacte entre la direcció, el comité d’empresa, UGT i CCOO, i el 41,07% en contra. El resultats són molt clarificadors ja que els sindicats que demanaven el SÍ representen un 72,97% del Comité d’Empresa i els que hem defensat el NO el 21,62%.

Des del Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall – Intersindical Valenciana en primer lloc, volem felicitar la plantilla de Ford per la seva implicació, materialitzada amb una altíssima participació de la plantilla en el referèndum que acabem de celebrar. En segon lloc, volem mostrar, un cop més, la nostra gratitud a totes aquelles companyes i companys que heu confiat i donat suport amb el vostre vot al STM.

Tot i la manca de temps per explicar en profunditat l’Acord, els arguments falsos dels seus defensors, el disseny de paperetes, que haurien avergonyit al qualsevol demòcrata, i la pressió dels delegats dels dos sindicats del SÍ a la plantilla, aquesta ha deixat un missatge clar i nítid a l’empresa, UGT i CCOO. Per Intersindical Valenciana, el resultat hagués estat favorable al NO si la consulta s’hagués fet amb una situació de veritable llibertat de la plantilla i sense el control i la “vigilància excessiva” a la que s’ha sotmés al personal.

El Sindicat considera que s’ha posat en evidència que “no tot val”, i que la plantilla està cansada de les retallades de drets i salaris injustificats, mentre l’empresa multiplica beneficis, de l’augment de ritmes de treball inhumans que causen problemes a la salut de la plantilla, pèrdua de drets laborals i socials o de la pressió i persecució i d’injustos expedients, sancions i acomiadaments.

Finalment, des de l’STM – Intersindical Valenciana reitera l’agraïment a la plantilla i expressa el seu compromís de continuar treballant per la restitució dels seus drets i per millorar-los.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.