Sindicalisme

El Consell de la Intersindical Valenciana ha acordat les seues línies de treball per 2015

Intersindical Valenciana traslladarà aquestes propostes als processos de negociació col·lectiva on participa, les patronals, les administracions públiques i els partits polítics valencians.

01 / 04 / 2015 | Intersindical

Per al Sindicat, són necessàries altres polítiques al servei de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població valenciana i no, com ara, al servei d’una minoria. Aquestes es concreten en diversos punts que tenen com element principal l’exigència d’un canvi en matèria econòmica, social, de drets laborals i civils i de repartiment de la riquesa:

−  Oposar-se a les polítiques contràries als serveis públics, concretament totes aquelles que impliquen privatitzacions de serveis. Això implica atacar-les des de tots els punts de vista: sindical, polític, social i judicial. Cal asegurar serveis públics gratuïts, de qualitat i universals: sanitat, ensenyament, dependència, assistència social, prevenció i ajuda violència de gènere, justícia, etc.
−  Reformar radicalment la legislació laboral, doncs aquesta que hi ha actualment no satisfà les necessitats del món del Treball. Això inclou també el sistema de pensions, que s’ha de repensar, sí, però per a assegurar el seu caràcter públic, sostenible i universal. Cal incrementar les quanties de les pensions no contributives, que reben majoritàriament les dones, per haver abandonat el mercat de treball per a encarregar-se del treball domèstic i de cura de familiars.
−  Acabar amb la discriminació salarial horitzontal i vertical i la precarietat laboral de les dones, que ha augmentat amb l’aplicació de les reformes i l’augment de l’atur. Reivindicar els permisos per naixement o adopció iguals, intransferibles i remunerats al 100% per a tots dos progenitors, el foment de l’educació en la coresponsabilitat i la creació d’una xarxa pública d’escoles infantils i de centres de dia.
−  La salut en el treball és un puntal estratègic en les reivindicacions d’Intersindical. Una bona política de prevenció laboral i la formació bàsica en eixa matèria, redunda en el benestar laboral dels treballadors i treballadores, per la qual cosa el rendiment i la satisfacció augmenta. Açò és particularment important en aquests temps, quan, a través d’una política de retallades de drets laborals, s’ha aconseguit que s’acomode en la consciència col·lectiva la idea de l’empresariat que és impossible invertir en prevenció de riscos, amb l’excusa de la crisi econòmica.
−  Cal exigir la dotació de més recursos i personal per a corregir la problemática endèmica del treball submergit.
−  Reivindicar polítiques actives d’ocupació que abarquen, com a mínim, la reindustralització i el recolzament dels sectors tradicionals; la potenciació de l’ocupació estable i de qualitat, així com la inversió en R+D+i.
−  Exigir la reforma dels serveis públics d’ocupació. S’han de recuperar els serveis privatitzats, per a garantitzar la igualtat d’oportunitats en la societat.
−  Reivindicar la coordinació de la formació professional reglada amb les necessitats laborals, articulant un sistema que interrelacione el món laboral i la formació. Coordinació eficient entre la formació reglada i els cursos de reciclatge professional.
−  Cal canviar radicalment de política econòmica. Continuar treballant al si de les Marxes de la Dignitat.
−  En l’àmbit de la Mesa General, cal treballar per fer desaparèixer els efectes de les retallades a les condicions laborals del personal públic: Decret Vela, Decret Vela 2.0 (o Decret Moragues) i Decret Rajoy.
−  Tres quarts del mateix cal dir del sector públic valencià; sense un canvi de govern que supose una reestructuració radical, aquestes empreses i ens van a estar navegant entre la indefinició legal i l’amenaça de desaparició per manca de pressupost, sense que el actual govern siga capaç d’articular un projecte de futur.
−  Oposició i resistència a la posada en marxa de la llei d’Administració Local del PP. Treball unitari –si es deixen les altres organitzacions- per un consens per uns serveis públics propers a la ciutadania, sostenibles, de qualitat i prestats directament per les administracions públiques.
−  Quant a la solidaritat amb altres treballadores i treballadors, continuarem donant suport a les lluites d’empreses, grans i menudes, que així ens ho demanen.
−  Treballar per acabar amb la discriminació de gènere en tots els àmbits de la vida pública i privada; per la retirada de la LOMQE, que no fomenta la convivència entre sexes ni la coeducació com a model educatiu basat en el respecte a la diversitat; per l’eradicació de l’explotació sexual de xiquetes i dones, la col·laboració internacional per a la persecució de les màfies i proxenetes i la protecció, reparació i assistència a les víctimes
−  Lluitar pel reconeixement de la lluita contra terrorisme masclista com a qüestió d’Estat.
−  Continuarem lluitant per l’avortament lliure, gratuït, segur i dins del sistema de la sanitat pública, i l’educació afectivosexual basada en el respecte a la diversitat.
−  Exercir la representació sòcio-política de les treballadores i els treballadors. S’ha d’assegurar que la nostra veu ha de ser escoltada en tots els àmbits i fòrums, inclosos els mitjans de comunicació de masses i les xarxes socials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.