Sindicalisme

El Sindicat afirma que no vol entrar en el repartiment dels 5,2 milions

Intersindical Valenciana ix al pas d’algunes informacions sobre la seua posició envers la Llei de Participació Institucional

27 / 09 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana ix al pas de les declaracions fetes per un sindicat i alguns mitjans de comunicació que afirmen que: “el Sindicat critica la Llei de Participació per la seua exclusió i per voler entrar en el repartiment dels 5,2 milions d’euros previstos en aquesta per llei”.

Intersindical Valenciana demana la derogació de la mal anomenada Llei de Participació Institucional

El Sindicat desmenteix rotundament aquestes afirmacions que qualifica de falses ja que en tot moment ha reclamat que aquests diners es destinen a polítiques socials i ajuda a les persones refugiades. A més, Intersindical Valenciana també afirma que cap d’aquests mitjans s’ha posat en contacte amb el Sindicat per saber la seua posició, cosa que posa en evidència aquells mitjans que publiquen una suposada opinió nostra sense contrastar directament la seua veracitat.

La posició de la Intersindical Valenciana ha estat clara des del primer moment: no cal ni una Llei de Participació ni una partida extraordinària de 5,2 milions d’euros per a la col·laboració institucional. És més, des del Sindicat es considera que aquesta ha de ser pagada amb els recursos propis dels sindicats o de la patronal però no amb “ajudes” extraordinàries. També hem dit clarament que les úniques subvencions haurien de ser les que estiguen basades en el nombre de delegades i delegats sindicals i no en criteris arbitraris i poc transparents.

Per tot açò, Intersindical Valenciana demana al nou Consell de la Generalitat Valenciana que derogue la mal anomenada “llei de participació institucional” aprovada per les Corts Valencianes en la passada legislatura. Per aquest sindicat aquesta llei no és més que una norma per finançar discrecionalment a CCOO, UGT i CIERVAL sense cap justificació ni en un procés objectiu de concurrència de totes les organitzacions sindicals i patronal que existeixen al País Valencià.

Per aquest motiu, el Sindicat continua exigint que el Consell que destine els 5,2 milions d’euros que s’haurien de repartir entre eixes tres entitats a les polítiques socials i a un fons per l’atenció de les persones refugiades que arriben al nostre país.

Intersindical Valenciana reitera, com en anteriors ocasions, que rebutja la Llei de Participació Institucional en considerar que les organitzacions sindicals i patronals no han de rebre diners per la seua acció institucional ni per altres tasques similars sinó en base a les delegades i delegats obtinguts en els processos electorals. Finançar l’assistència a òrgans com el Comité Econòmic i Social o determinats programes formatius és una manera encoberta de finançar els sindicats i la patronal més enllà dels resultats electorals. A més, suposa establir una clara dependència econòmica del moviment sindical amb l’Administració. En aquest sentit, Intersindical Valenciana considera que la Llei pretén “apuntalar” el bisindicalisme i sanejar els comptes de dos sindicats i la patronal en un moment de pèrdua important d’afiliació i de recursos.

Per altra part, Intersindical Valenciana considera que aquesta Llei de Participació Institucional es va aprovar en un moment de greu crisi econòmica, amb una taxa d’atur elevada i amb milers de famílies que patint greus problemes econòmics i laborals. Aquest fet va ser i és totalment inqualificable i inexplicable i justifica la desafecció social envers els sindicats. La societat no espera dels sindicats, de les organitzacions empresarials ni del Consell aquestes actuacions que només busquen el finançament d’algunes organitzacions sindicals i patronals. Per això, Intersindical Valenciana va proposar, en el seu moment, una esmena a la totalitat de retirada del projecte de llei. Una proposta que no va ser acceptada pels grups parlamentaris.

Per tot açò, en coherència amb el que defensa el Sindicat, es torna a demanar al nou govern valencià que derogue aquesta Llei de Participació Institucional, que no és més que una llei de finançament sindical i patronal, i siga substituïda per una veritable llei de participació de la societat valenciana i que el finançament públic dels sindicats siga exclusivament en base als resultats electorals i nombre de delegades i delegats i amb procés lliure concurrència per a totes les organitzacions sindicals.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.