Retallades

El TSJ anul·la la retallada de sou al personal interí

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) ha revocat una sentència anterior per la qual es confirmava el Decret Vela en el punt relatiu a la retallada de sou i salari al personal interí de l’Administració del Consell. La sentència, contra la qual no cap recurs ordinari, ha estat guanyada per un grup de 50 companys i companyes.

Manifestació contra el Decret Vela en 2012
Manifestació contra el Decret Vela en 2012
13 / 07 / 2014 | Intersindical

En una primera ronda de sentències en primera instància, les persones interines recurrents han vist com se’ls denegava sistemàticament la seua pretensió de veure anul·lada la part del Decret-Llei 1/2012 (Decret Vela) que els afectava, i que suposava passar a treballar 25 hores setmanals, amb la corresponent retallada en el sou, d’un terç sobre el total de retribucions.

Intersindical Valenciana felicita les persones que han guanyat la sentència

Per tant, la importància de la sentència és doble: d’un costat revoca la interpretació que fins ara havien mantingut els jutjats contenciosos administratius; de l’altra, no cap recurs ordinari, per la qual cosa s’obri la possibilitat de demanar extensions d’aquesta sentència a la resta del personal interí.
Des d’Intersindical Valenciana volem felicitar les persones que han guanyat la sentència amb un advocat privat ben conegut.

Ara què podem fer per aprofitar la sentència?
El primer de tot, una mica de paciència. Per dos motius:
El primer és que la portaveu del Consell, l’ínclita consellera Català, va anunciar divendres que anaven a estudiar la possibilitat de recórrer el cassació davant el Tribunal Suprem. Coneguent els antecedents del Consell, podem apostar perquè quasi segur que ho faran, o, almenys, ho intentaran. Si finalment s’acceptara a tràmit eixe recurs, la sentència no esdevindria ferma, per la qual cosa no es podria demanar l’extensió.
El segon és que hi ha un vot particular, que abona les tesis de les sentències de primera instància, denegatòries de la pretensió dels companys i companyes. Caldrà estar a l’aguait de les properes sentències del TSJ al respecte, per tal de veure si confirma o no les tesis d’aquesta sentència.
Siga com siga, ja sabeu que podeu comptar amb el Col·lectiu de Personal Interí per a qualsevol consulta, i amb els serveis jurídics d’Intersindical Valenciana per a demanar les extensions de sentència que calguen.

Ací teniu l’enllaç a la sentència:

Sentència TSJ reducció jornada i sou personal interí




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.