Drets laborals

Els sindicats de la Mesa Sectorial de Sanitat convoquen mobilitzacions per l’incompliment de l’acord de les 35 hores

Unitat sindical davant de la Conselleria de Sanitat que afirma que no complirà amb allò signat per a la millora de les condicions laborals del personal.

16 / 11 / 2023 | Intersindical

Els sindicats de la Mesa Sectorial de Sanitat (SATSE, CCOO, UGT, CSIF i INTERSINDICAL VALENCIANA) han convocat una concentració per al proper 27 de novembre, davant de la Conselleria de Sanitat, per l’incompliment de l’acord signat el 8 de març sobre la jornada de 35 hores setmanals i altres mesures per a la millora de les condicions laborals del personal i de la sanitat pública.

La unitat sindical exigeix al conseller, Marciano Gómez, la implantació de les 35 hores de forma immediata per als treballadors i treballadores de la sanitat i que, si n’hi ha alguna dificultat tècnica que impedeix posar en marxa la jornada acordada de 35 hores, que s’anava a implantar de manera gradual i programada des del 2023 fins al 2025, la solvente amb celeritat. A més, sorprèn que sí que s’hagen posat en marxa altres mesures que contemplava l’acord, com la del període de vacances amb caràcter voluntari des del 15 juny al 15 d’octubre, però es resisteixen a complir la resta.

Es va arribar a un acord i ara es tracta d’implantar-lo o millorar-lo, però no renegociar-lo, ni molt menys d’anul·lar-ho. El que està signat és fruit d’una negociació intensa i és totalment vàlid. La distribució de la jornada de 35 hores de dilluns a divendres al torn fix, és una mesura que el conseller pot posar en marxa sense modificar allò pactat, perquè la llei li reconeix aquesta competència. El personal estava especialment il·lusionat amb moltes de les mesures perquè suposarien una millora laboral que repercutiria en la seua conciliació professional i familiar i alhora garantir una assistència de més qualitat.

En aquesta línia, deixar de banda allò acordat suposa tornar a estar en una situació de desavantatge respecte a altres comunitats autònomes, que sí que tenen una jornada de 35 hores, entre altres millores laborals, i atrauen més professionals.

Aquestes organitzacions, recorden al Conseller que ni les formes, doncs els mitjans de comunicació no són els fòrums de negociació amb els representants dels treballadors, ni el fons, demanant una renegociació durant la propera legislatura, d’una cosa pactada, signada i el desenvolupament de la qual s’iniciava durant el 2023, són els adequats. Per tant, exigeixen una reunió immediata per tractar aquest tema i així evitar el conflicte. La concentració del dia 27 és la primera d’un calendari de mobilitzacions que, si no compleix el que s’ha signat, serà creixent. No es descarta l’adopció d’altres mesures de pressió més contundents.


Descarrega’t ací el manifest conjunt.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.