Drets laborals

Els sindicats de l’IVASS es concentraran per la situació de bloqueig de les seues condicions laborals

La concentració tindre lloc el pròxim 14 de novembre davant la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

11 / 11 / 2023 | Intersindical

L’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) és una entitat de Dret Públic que depén de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. Atén de manera directa més de 1300 persones amb diversitat funcional, malalties mentals, majors i dany cerebral. A més, és l’entitat tutelar de la Conselleria que representa al voltant de 4000 persones amb mesures judicials de suport. L’IVASS compta amb més de 1000 treballadores, disposa de Residències, Habitatges, Centres de Dia i Ocupacionals a València, Castelló i Alacant.

Les organitzacions sindicals CGT, UGT, CCOO i Intersindical Valenciana denuncien que el procés d’estabilització derivat de la Llei 20/2021, que afecta a quasi la totalitat de la plantilla, es troba paralitzat. La Direcció General de IVASS encara no ha nomenat ni tan sols el tribunal, després de quasi un any d’haver-se entregat les sol·licituds. Així mateix, els quatre sindicats assenyalen la falta d’autorització per part de la Conselleria d’Hisenda per a la cobertura de vacants, baixes i jubilacions, fet que genera una situació caòtica en Residències i Centres.

Els sindicats denuncien que s’estan vulnerant els drets de negociació col·lectiva de les treballadores del IVASS al no haver-se iniciat els tràmits per a l’aprovació de la RPT, la OPE del 2023, la gestió de bosses, servei de prevenció, etc.

Aquest bloqueig es veu agreujat pels constants canvis de la Direcció General de l’Entitat, 4 en 3 anys –l’últim de fa a penes una setmana amb el nomenament de Mª José Rico Llorca–. Aquest bloqueig no sols afecta el personal sinó també a l’atenció, cura i suport de les persones usuàries, que són un dels col·lectius més vulnerables.

Davant aquesta greu situació els sindicats es concentraran el dia 14 de novembre i no descarten noves mobilitzacions, si no es produeixen canvis en la situació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.