Sindicalisme

Intersindical es reuneix amb la consellera Bravo per traslladar-li les seues propostes en matèria de funció pública

El sindicat li ha traslladat les seues propostes en matèria de funció pública

19 / 07 / 2019 | Intersindical

Una representació de la Intersindical Valenciana ha mantingut una reunió amb la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, per presentar-li propostes sobre la funció pública valenciana. Per al Sindicat és necessari potenciar els serveis públics per garantir els drets de les valencianes i valencians en matèries com ara educació, sanitat, serveis socials, transport, dependència… Per la qual cosa cal revertir totalment les retallades, augmentar les plantilles del personal, consolidar els llocs de treball de personal interí, avançar en la professionalització de les administracions públiques, millorar els salaris del personal que hi treballa, impulsar la negociació col·lectiva i valencianitzar l’administració.

És per això que el Sindicat ha demanat que la tramitació de la Llei de la Funció Pública es dinamitze, es done compliment a l’Acord signat la passada legislatura i s’articule un procés de negociació per implementar les mesures proposades. Aquesta negociació ha de ser inclusiva, comptat amb totes les organitzacions sindicals amb presència al sector, sense exclusions, per garantir la pluralitat sindical i el respecte al vot del personal que treballa a la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, Intersindical Valenciana ha traslladat a la consellera Bravo la necessitat de la regulació real de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública valenciana. En eixe sentit, des del sindicat se li ha proposat un canvi en la Llei de la Funció Pública Valenciana que s’ha de debatre a les Corts Valencianes que garantisca els drets lingüístics de les valencianes i valencians que es concreta en:

Esmena 1: nova redacció de l’article 62.1.g)
“1. Són requisits generals de participació en els procediments selectius els següents:
[…]
g) Acreditar la competència lingüística en els coneixements de valencià amb respecte al principi de proporcionalitat i adequació entre el nivell d’exigència i les funcions corresponents. Els nivells exigibles de coneixements de valencià són els següents:
- Grups A1, A2, B i C1: Certificat C1
- Grup C2: Certificat B1
- Agrupacions professionals funcionarials: Certificat A2
L’acreditació d’aquests coneixements de valencià haurà de realitzar-se mitjançant certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Excepcionalment, en l’àmbit sanitari i de la salut, si hi ha necessitat de personal i aquest no disposa de la competència lingüística acreditada, prevaldrà la garantia de la deguda prestació dels serveis públics, en els termes que es determinen reglamentàriament.

Esmena 2: nova redacció de la disposició final 4, apartat 3r
3. L’article 62.1.g) entrarà en vigor a l’any de la publicació d’aquesta llei en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La consellera Bravo s’ha compromés a mantindre la competència lingüística per a l’accés a la funció pública valenciana, a traslladar la Llei de la Funció Pública Valenciana a les Corts Valencianes amb rapidesa i a desplegar el reglament per garantir la seua posada en marxa i aplicació el més aviat possible.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.