Justícia
Retallades

Intersindical guanya dos recursos sobre la paga extra del personal de l’administració de justícia

El Jutjat Contenciòs nº 8 de València estima en la seua totalitat les demandes presentades pel sindicat

03 / 04 / 2014 | Intersindical

El Jutjat acaba de notificar als serveis jurídics del sindicat les sentències dictades en aquests procediments per les quals se estimen les demandes presentades contra la resolució de 27 de març de 2013 de la Conselleria d’Hisenda i AAPP que desestimava les reclamacions interposades contra la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012, derivada del RD 20/2012 de 13 de juliol i el Decret-Llei 6/2012 de 28 de setembre del Consell i reconeix com a situació jurídica individualitzada el dret dels funcionaris de l’administració de justícia a la percepció íntegra de la Paga Extraordinària de desembre de 2012.

Els fonaments jurídics de la sentència donen la raó a la totalitat de les pretensions expressades en la demanda: vulneració de l’art. 9.3 de la CE, prohibició de la retroactivitat de les disposicions individuals i quebrantament del principi de seguretat jurídica i confiança legítima, vulneració de drets consolidats, inexistència d’urgència ni de necessitat extraordinària, afectació de drets reconeguts en el Títol I de la CE i que afecten a la negociació col·lectiva i la vulneració de l’art. 519.1 de la LOPJ, la modificació de la qual va entrar en vigor el 29 de desembre de 2012, quan el personal al servei de l’administració de justícia ja havia devengat dita paga extraordinària en la seua totalitat.

Fent-se ressò de diversa doctrina jurisprudencial del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem, entre d’altres,  el Jutjat considera que ens trobem davant un supòsit d’interdicció de l’arbitrarietat per quant “les pagues extraordinàries constitueixen una manifestació del anomenat salari diferit, es devenguen dia a dia, encara que el seu venciment tinga lloc en determinats mesos de l’any, i el seu import deu equiparar-se al salari regularment percebut pel treballador, no constituint meres expectatives, per la qual cosa els treballadors tenen dret a la seua percepció, no podent tenir la norma efecte retroactiu”, i, a més a més, qualifica com a confiscadora l’actuació de l’administració en l’aplicació del Decret-Llei.

Sentència Justícia paga extra Intersindical




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.