Partits polítics

Intersindical lamenta la mort de Carrillo, figura clau en la lluita per les llibertats

El Sindicat vol expressar el seu reconeixement a una figura clau en la lluita per les llibertats i la recuperació de la democràcia.

Santiago Carrillo. Foto:wikimedia.org
Santiago Carrillo. Foto:wikimedia.org
19 / 09 / 2012 | Intersindical

Amb Santiago Carrillo desapareix l’últin representant de la generació de joves republicans que van veure la seua joventut condemnada pel colp militar del dictador Franco, primer com a secretari general de les Joventuts Socialiste Unificades i durant el franquisme, com a secretari general del PCE.

Per damunt dels acords o les diferències amb les actuacions polítiques que va realitzar i defensar, Carrillo passarà a la història com el dirigent comunista que va dirigir el PCE (Partit Comunista d’Espanya) fins el començament dels anys huitanta, en uns moments destacats de la recent història d’Espanya, organitzant la resistència a la dictadura i aportant una importantíssima contribució a la consolidació de la democracia, en especial en els moments de la transició que va seguir a la mort del dictador Franco.
El seu compromís cívic i polític va fer que es mantinguera actiu fins a la fi de la seua vida, opinant i reflexionant sobre els esdeveniments de la política espanyola i internacional.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.