Drets laborals

Intersindical porta el RDL reducció temporalitat al Defensor del Poble

31 / 07 / 2021 | Intersindical

Intersindical presenta queixa davant el Defensor el Poble per l’aprovació de el Reial decret llei (RDL) 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública

Intersindical sol·licita l’empara del Defensor del Poble a tots els efectes que corresponga i, també, perquè s’exigesca al Congrés de Diputats i al Senat que, com més aviat, legislen l’activació de controls de legalitat per cada relació temporal al sector públic, de manera que no cesse cap empleat públic temporal sense que, prèviament, es garantesca l’efecte útil de la Directiva 1999/70 / CE, detectant els comportaments abusius i el fraudulents, sancionant de manera dissuasòria i eficaç a l’ocupador responsable - evitant que quede impune l’incompliment i la desviació de poder- i eliminant les conseqüències sobre els treballadors afectats, que han de ser defensats i protegits conforme a dret.

Per a la Intersindical, l’esmentat RDL incompleix el dret de la Unió Europea i la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en no establir la comprovació prèvia de la legalitat de cada relació temporal en tots i cadascú del sectors d’activitat i ocupació pública. A més, prorroga els processos d’estabilització rebutjats pel TJUE i no estableix cap sanció per l’abús de la tempoalitat.

Intersindical Valenciana recorrerà a totes les instàncies que siga precís per aconseguir el reconeixement dels drets laborals del personal temporal i interï de les Administracions Públiques.



Comentaris
Carmen Sáez
31 / 07 / 2021 - 10:44

¡¡Gracias, bien hecho!!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.