Drets laborals

Intersindical reclama la convocatòria de la Mesa Sectorial de Negociació de la Conselleria de Justícia

23 / 05 / 2020 | Intersindical

Des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana no ha convocat, malgrat haver sigut sol·licitat reiteradament, la Mesa Sectorial de Justícia per a tractar tots els temes relacionats amb la situació originada per la crisi sanitària i el procés de desescalada, la reincorporació progressiva del personal funcionari, l’establiment de torns i horaris, teletreball, previsió de personal de reforç, etc.

En els darrers dos mesos, tan sols s’han reunit per videoconferència diversos grups de treball per a l’anàlisi de la situació provocada pel covid-19 i tractar les mesures de protecció del conjunt dels treballadors i treballadores que han continuat acudint als seus llocs de treball per a atendre les actuacions judicials més urgents, així com els serveis de guàrdia, registre civil, fiscalia o l’Institut de Medicina Legal.

Aquests grups, en el marc de la salut laboral, no tenen capacitat negociadora i es limiten a intercanviar informació, per la qual cosa el sindicat ha reclamat amb caràcter urgent la convocatòria de la Mesa Sectorial de Justícia per a poder avaluar i negociar una correcta programació per tal d’arribar a la nomenada “nova normalitat”.

Fins ara, el personal de l’Administració de Justícia de la Generalitat Valenciana ha seguit les directrius emanades del Ministeri de Justícia en matèria de personal, i sobre les quals la Conselleria no ha dictat cap resolució al respecte, sense fer cas de les sol·licituds de les organitzacions sindicals representatives del sector i defugint de les seues pròpies competències.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.