Sindicalisme

Intersindical recorrerà la creació del Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les administracions locals

21 / 07 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha anunciat que recorrerà l’Acord del Consell de 14 de juliol de 2017 pel qual es crea el Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les administracions locals al País Valencià. El Sindicat considera que la composició acordada pel Consell vulnera la llibertat sindical en excloure a sindicats que tenen representació en les administracions locals valencianes infringint l’article 14 de la Constitució que reconeix el dret d’igualtat davant la llei, i l’article 28.1, que arreplega el dret a la llibertat sindical.

Intersindical Valenciana presentarà en els propers dies un recurs per la via dels drets fonamentals davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El Sindicat ja es va manifestar contrari a la composició de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental, presentant un vot particular expressant que la seua composició era arbitrària i discriminatòria en no permetre la participació de sindicats amb presència al sector. En eixe sentit, fa uns dies la Fiscalia ha emés un informe que avala aquesta tesi i dóna la raó al recurs presentat pel sindicat CSI-F contra la composició de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental.

Malgrat tot açò, el Consell de la Generalitat s’obstina en restringir la participació sindical a dues organitzacions, fent una lectura equivocada i interessada dels articles 6 i 7 de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, en mantindre els mateixos criteris en el Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les administracions locals.

Per tot açò, Intersindical Valenciana recorrerà l’Acord del Consell i tots els actes i acords que se’n deriven en considerar que vulneren la llibertat sindical.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.