Drets laborals

Intersindical-STAS exigeix que s’acabe amb la precarietat de les professionals dels Serveis Socials

Segona reunió amb el director general de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials

03 / 07 / 2020 | Intersindical

Per segona vegada Intersindical Valenciana-STAS i les professionals dels Serveis Socials es reuneixen amb el director general de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Enrique Ferrer, per a tractar les al·legacions que aquest sindicat va presentar al Decret del Mapa dels Serveis Socials.

Després del primer contacte que vam tindre el 3 de juny -en què el sindicat ja va explicar les seues al·legacions-, en aquesta segona reunió el Director General ha volgut traslladar-nos el seu posicionament. Està d’acord amb el diagnòstic de les al·legacions presentades relacionades amb la precarietat laboral de les treballadores i treballadors dels equips socials. Comparteix els criteris del Sindicat i és conscient de la preocupació, feblesa i precarietat laboral que existeix en l’atenció primària.

No obstant això, i a causa de l’autonomia de l’administració local, Enrique Ferrer indica que la Conselleria no pot actuar perquè canvie la situació laboral d’aquestes treballadores. Això sí, s’ha compromés que a mesura que es redacten els decrets que desenvolupen la Llei 3/2019 dels Serveis Socials Inclusius, intentaran que en els punts que afecten el personal, com són les ràtios i la mapificació, es tinga en compte la situació laboral de les persones treballadores dels Serveis Socials.

Des del Sindicat se li va fer l’observació que sense les professionals dels serveis socials la llei no es podria complir. Les treballadores i treballadors són part important dels fonaments d’aquesta llei i continuar abusant d’aquestes professionals és, com a mínim, una irresponsabilitat. No es pot ignorar la situació ni menysprear i mirar cap a un altre costat quan parlem del personal que treballa en els serveis socials. Que existisquen dues administracions implicades no els eximeix de complir amb les seues obligacions.

Quedem a emplaçar-nos per a l’estudi i al·legacions dels nous decrets que continuen desenvolupant la Llei de Serveis Socials Inclusius.

Intersindical Valenciana-STAS seguirà en tot moment i en tots els àmbits reivindicant l’estabilitat laboral de tot el personal dels Serveis Socials.

Segunda_reunión_con_el_director_general_de_Formació,_Investigació_i_Qualitat_dels_Serveis_Socials.pdf
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.