Pensions

Intersindical Valenciana anima participar en la manifestació estatal en defensa de les pensions

La marxa tindrà lloc el pròxim 26 d’octubre a Madrid

02 / 09 / 2024 | Intersindical

Intersindical Valenciana fa una crida a les treballadores i treballadors, a la ciutadania, perquè es mobilitze i participe en la manifestació estatal, a Madrid, convocada per la Unitat d’Acció del Moviment Pensionista -(ASJUB140 (Asociación Jubilación Anticipada sin Penalizar), COESPE (Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions), EHPM (Moviment de Pensionistes d’Euskal Herria), MADPP (Movimiento Andaluz en Defensa de las Pensiones Públicas), MODEPEN (Movemento Galego en Defensa das Pensións e os Servizos Públicos), UNIDAD COESPE plataformes de pensionistes de Badajoz i Móstoles)-, el pròxim 26 d’octubre de 2024. Aquesta convocatòria és una nova oportunitat per defensar unes pensions públiques dignes per a totes i tots, davant les amenaces constants que pateix un dels pilars fonamentals del nostre estat del benestar. Ara més que mai, és imprescindible que ens fem escoltar per reclamar amb força unes pensions justes, que asseguren una vida digna tant per als pensionistes actuals com per als futurs.

Les pensions públiques són un dret irrenunciable, fruit de dècades de lluita i treball per part de la classe treballadora. Però en els darrers anys, hem vist com aquest dret es veu amenaçat per polítiques neoliberals que promouen la privatització i la precarització del sistema públic de pensions. Aquestes polítiques no només posen en risc el benestar de les persones que ja estan jubilades, sinó que també comprometen el futur de les generacions més joves, que hui i s’incorporen al món laboral en condicions molt precàries. És hora de dir prou i exigir al govern espanyol que actue amb valentia i determinació per garantir unes pensions públiques suficients i justes per a tothom.

La situació és especialment greu per a les dones, que continuen patint una discriminació estructural que es reflecteix en una bretxa de gènere alarmant en les pensions. Les dones han estat històricament les més perjudicades per les desigualtats laborals i salarials, així com per la càrrega de treball no remunerat, com les cures i les tasques domèstiques, que majoritàriament han recaigut sobre elles. Aquesta realitat es tradueix en pensions més baixes per a les dones, condemnades moltes vegades a viure la seua jubilació en condicions d’injustícia i pobresa. És inacceptable que en ple segle XXI, les dones encara es vegen discriminades en l’accés a una pensió digna. Per això, és fonamental que el govern espanyol prenga noves mesures reals, concretes i efectives per corregir aquesta injustícia i garantir la igualtat real en les pensions.

Al mateix temps, és imprescindible que les persones joves, que hui comencen el seu camí en el món laboral, siguen conscients de la importància de lluitar per un sistema públic de pensions fort i sostenible. La precarietat laboral que pateixen hui les noves generacions té un impacte directe en les seues futures pensions. Els contractes temporals, els salaris baixos i la falta de cotitzacions suficients estan configurant un futur incert per a la joventut. Per això, els joves han de ser part activa en aquesta lluita, exigint al govern polítiques laborals que asseguren condicions de treball dignes i que garantesquen pensions suficients quan arribe el moment de la jubilació.

La manifestació estatal del 26 d’octubre i les convocatòries prèvies a desenes de ciutats, també a nombroses localitats valencianes, són una oportunitat única per unir forces i demostrar que la ciutadania no està disposada a renunciar als seus drets. Des de la Intersindical Valenciana, creiem fermament que la mobilització social és l’eina més poderosa per aconseguir canvis reals i duradors. No podem permetre que el futur de les pensions es decidisca a esquenes de la ciutadania i a favor dels interessos d’una minoria privilegiada i de les elits financeres. Les pensions són un dret conquerit amb molt d’esforç, i com a tal, hem de defensar-lo amb totes les nostres forces.

La lluita per les pensions públiques és una lluita per la justícia social, per la igualtat i per la dignitat de totes les persones. No és només una reivindicació dels pensionistes, sinó de tota la societat, perquè afecta tant a les persones grans com a les joves, tant a les dones com als homes. Per això, és fonamental que el 26 d’octubre eixim al carrer, amb unitat i fermesa, per aconseguir les reivindicacions que plategen tant el moviment pensionista com el sindicalisme de classe combatiu.

Des de la Intersindical Valenciana, us animem a participar de manera massiva en aquesta mobilització. És el moment de demostrar que som una societat conscient i compromesa, que no permetrà que els drets conquerits siguen desmantellats. El futur de les pensions públiques és el futur de la nostra societat, i està en les nostres mans garantir que siga un futur de justícia, igualtat i dignitat per a totes i tots.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.