Pensions

Intersindical Valenciana dona suport a la concentració de la COESPE contra les comissions bancàries

Serà davant l’oficina central del BBVA de ciutat de València dimecres 25 a les 12.00

20 / 05 / 2022 | Intersindical

La Coordinadora en defensa del sistema públic de pensiones (COESPE) ha convocat una concentració el proper dimecres 25 de maig, a les 12,30 hores davant l’oficina central del BBVA de la ciutat de València (c/ Pintor Sorolla, 1). El motiu de la concentració és mostrar el seu rebuig a les comissions bancàries i exigir la posada en marxa en totes les entitats bancàries d’un compte especial per pensionistes.

Intersindical Valenciana, que ha compartit des de l’inici les reivindicacions i lluites del moviment pensionista, crida a participar en aquesta concentració, que porta com a lema “No a les comissions bancàries”. El Sindicat considera que és necessària per exigir als bancs que eliminen les comissions bancàries abusives que redueixen considerablement el poder adquisitiu de les persones pensionistes. Val a dir que plou sobre mullat, ja que la carestia de la visa s’ha vist incrementada perquè els preus han pujat substancialment, mentre que les pensions no. Cal recordar que el govern de l’estat va canviar el càlcul de la revalorització de les pensions per basar-se en l’IPC mitjà, i no en l’IPC anual, que és el que realment mesura la pujada del preu dels productes i serveis bàsics. Si a açò li sumem que ara mateixa anem per un IPC de més del 8%, la pujada del 2,5-3% de les pensions resulta del tot insuficient.

A més, a banda de demanar que els bancs deixen de cobrar per gestionar els nostres propis ingressos pel treball, la pensió de jubilació o la prestació de l’atur, volem insistir en què les pensions s’ajunten al cost real de la vida i que la pensió mínima s’equipare al salari mínim interprofessional: amb poc més de 400€ és impossible tindre una vida digna.

Per tot açò, Intersindical Valenciana manifesta el seu suport al treball de la COESPE i del moviment pensionista, que està treballant, des de fa anys, per defensar les pensions actuals i futures, governe qui governe.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.