Pensions

Intersindical Valenciana crida a sumar-se a la mobilització en defensa de les pensions

La manifestació, convocada per la COESPE, tindrà lloc a Madrid el 28 d’octubre. Eixirà a les 11.00 des d’Atocha i finalitzarà en la Puerta del Sol.

26 / 10 / 2023 | Intersindical

El cicle electoral que es va obrir al maig de 2023 no ha conclòs encara. Des de les eleccions de juliol, i després de conéixer el pacte de govern entre PSOE i Sumar, la incertesa respecte al futur de les pensions ens continua preocupant. Des d’Intersindical Valencian vam fer una crida en el seu moment per a mobilitzar el vot de la classe treballadora i evitar així que una coalició reaccionària formada per PP i Vox poguera accedir al Govern. En la nostra opinió, un govern d’eixe signe polític posaria en risc alguns dels assoliments socials i drets cívics conquistats després d’anys de mobilitzacions i lluites.

Per tot això, vam dir que l’actual Govern de coalició, ara en funcions, havia desenvolupat una tímida actuació que deixava lluny el compliment de les expectatives per a consolidar les necessitats que afecten els sectors més vulnerables de la societat. Des del Sindicat vam insistir que eixes mesures (la Reforma Laboral, l’escut social durant la pandèmia, la Llei d’Habitatge, etc.), tot i ser importants, arribaren tard o van ser escasses.

Mantenint eixa línia, el govern va anunciar recentment la seua disposició per a revaloritzar un 4% el valor de les pensions l’any 2024. I en el seu recent pacte de govern, PSOE i Sumar es comprometen a actualitzar les pensions respecte a l’IPC. Una vegada més ens semblen importants eixes decisions, però es tracta de passos que, des de la nostra organització, considerem insuficients per a poder recuperar el poder adquisitiu que el col·lectiu pensionista ha perdut en els últims anys. Venim de fases prèvies en els quals les pensions van estar congelades i períodes d’inflació que suposen el doble d’eixa quantitat. No podem oblidar que la pujada de preus de productes bàsics com els aliments, carburants o l’electricitat es mengen eixa quantitat adoptada pel govern.

Per a Intersindical Valenciana, el manteniment de les pensions públiques és un dret clau que he de defensar. Creiem que el seu finançament ha d’estar inclòs en els pressupostos de l’estat. Així ho hem manifestat en moltes ocasions. D’això depén la seguretat de milions de persones. Per a poder garantir l’actual sistema, pensem que és fonamental incrementar el nombre de contractacions laborals estables i nivells salarials dignes ja que d’ells depenen les cotitzacions que financen el funcionament de la Seguretat Social.

Hem donat suport a les reivindicacions i mobilitzacions del moviment pensionista durant tots estos anys i és en eixa línia que dissabte que ve 28 d’octubre estarem manifestant-nos a Madrid convocats per la Coordinadora Estatal de Pensionistes (COESPE) per a defensar els diferents serveis públics. En especial, el sistema de pensions i reclamar aspectes bàsics com ara la petició d’acabar amb la bretxa de gènere que afecta desenes de milers de dones pensionistes, la revaloració de les mateixes d’acord amb la pujada de l’IPC i l’establiment d’una pensió mínima que s’ajuste al que estableix la Carta Social Europea que indica que el seu valor ha de situar-se en el 60% del salari mitjà vigent.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.