País Valencià

Intersindical Valenciana commemorarà aquest 9 d’Octubre amb el lema “Guanyem drets. Guanyem llibertats. Fem país”

23 / 09 / 2020 | Intersindical

El Sindicat aposta per un 9 d’Octubre reivindicatiu, que pose l’accent en les polítiques socials i transformadores per fer front a la pandèmia sanitària i a la pandèmia neoliberal. És hora d’aplicar polítiques que servesquen per millorar la vida de les valencianes i valencians, per combatre les desigualtats socials i la pobresa, per cohesionar i vertebrar el País Valencià, per defensar el nostre territori davant l’especulació, per aconseguir la plena igualtat lingüística i la reciprocitat dels mitjans de comunicació en català, per acabar amb l’espoli fiscal i per avançar en l’autogovern.

Intersindical Valenciana està convençuda que la crisi sanitària ha posat en evidència les desigualtats socials i territorials que existeixen al País Valencià a conseqüència de les polítiques neoliberals, antisocials i antivalencianes que han presidit la pràctica dels governs de la dreta al País Valencià.

Han estat unes nefastes actuacions que ens han deixat en una situació complicada i complexa per fer front a la Covid-19 perquè han estat el colofó de les retallades socials de la darrera crisi, la manca de finançament i una legislació centralitzadora.

Intersindical Valenciana no creu que s’haja de reconstruir la normalitat que vivíem abans de la pandèmia perquè les normes establertes cal canviar-les amb decisió i fermesa quan afecten grans sectors de la població valenciana. Ha estat, i és, la classe treballadora qui pateix precarietat laboral, social i econòmica; és la més desafavorida i afectada per totes les crisis, les passades i les actuals. Urgeix, per tant, aplicar polítiques útils i favorables als interessos de les valencianes i els valencians per superar aquesta crisi, sense deixar ningú enrere. No és possible, ni tampoc coherent, arribar a acords amb qui són responsables de l’actual desigualtat social i territorial i apliquen polítiques contràries a la majoria social. No és lògic pactar accions amb els responsables de l’infrafinançament que pateix el poble valencià ni amb els agents contraris a la plena normalització de la llengua pròpia, de la cultura i l’autogovern.

Ens sobren motius per reivindicar un 9 d’Octubre que permeta guanyar drets i llibertats per fer País. Intersindical Valenciana considera que no podem limitar-nos a commemorar aquesta data sense un treball constant que facilite a tots els valencians i valencianes viure en un País Valencià més just, més lliure i més igualitari.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.