Drets laborals

  Intersindical Valenciana considera inacceptable la proposta del Govern espanyol de congelar el SMI

22 / 12 / 2020 | Intersindical

El Sindicat considera que cal aplicar un increment que situe el Salari Mínim Interprofessional (SMI) en 1200 € en aquesta legislatura, de forma que ens acoste a les quanties dels països referents de la Unió Europea i a les recomanacions de la Carta Social Europea. És per això que reivindica, per al 2021, un augment fins els 1.080 euros mensuals com reivindiquen nombrosos moviments socials.

Per al Sindicat, aquest augment és viable, possible i necessari per millorar les condicions laborals i vitals d’un nombre important de treballadores i treballadors que estan patint els efectes de la pandèmia sanitària i de la crisi econòmica. És més, no és cert, el que afirmen les veus neoliberals alarmistes del Consell de Ministres i determinats economistes al servei de les empreses, que no és viable pels nostres sectors productius i que, això, dificultarà l’eixida de la crisi actual o que ocasionarà problemes per al creixement econòmic o l’ocupació, quan no, l’augment de l’atur i la fi d’amples sectors d’activitat productiva d’arreu de l’Estat. Un missatge apocalíptic que en res coincideix amb l’experiència dels darrers increments del SMI.

Per Intersindical Valenciana, aquestes afirmacions són gratuïtes i intencionades perquè deliberadament es pretén fer recaure sobre la part més dèbil, els treballadors i treballadores, el pes del benefici empresarial i de la crisi motivada per la pandèmia sanitària.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana, es fa una crida al govern espanyol per a que deixe de mirar les elits econòmiques i es pose al costat de la classe treballadora que és la que el va portar a la Moncloa. El govern ha de decidir si es posa al costat de la gent més vulnerable, de les treballadores i treballadors, o de la banca, la patronal o els buròcrates dels organismes internacionals. Si opta per aplicar les receptes neoliberals es convocaran mobilitzacions per defensar la millora salarial, l’augment del SMI i de les pensions i per exigir una política social i econòmica al servei del poble.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.