Drets laborals

Intersindical Valenciana convoca noves concentracions de personal temporal i interí el 30 de juny

Concentracions d’11 a 12 hores a Castelló, València i Alacant

29 / 06 / 2021 | Intersindical

Malgrat la jornada de vaga i de mobilitzacions estatals, duta a terme el passat 18 de juny, en la qual s’exigia la consolidació del personal temporal i interí en abús de la temporalitat a les administracions púbiques; així com la retirada de la proposta del ministre Miquel Iceta sobre modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, l’amenaça a l’estabilitat laboral d’aquest personal continua vigent.

El 19 de juny es filtrava als mitjans de comunicació una nova proposta del Ministeri que continua penalitzant el personal en abús de la temporalitat amb l’acomiadament automàtic en estar tres anys ocupant interinament una mateixa plaça.

A més, preveu que la plaça vacant generada pel cessament de la persona interina només podrà cobrir-se amb personal funcionari de carrera, amb la qual cosa, passem de la congelació de la plaça per un any que preveia la proposta anterior, a una congelació “sine die” si tenim en consideració que, la provisió d’eixa plaça pels procediments reglamentaris pot demorar-se anys i anys. Una realitat constatada que, en definitiva, només penalitza la resta de la plantilla en tindre que assumir més càrrega de treball i les persones usuàries dels serveis públics que veuran afectada la qualitat de l’atenció que reben.

D’altra banda, i a diferència de la proposta anterior, també explicita que la reducció de la temporalitat actual es farà amb la convocatòria de noves oposicions massives, que, en cap cas, contemplen mesures per garantir la consolidació de les persones en frau de llei. Ans al contrari, el que es pretén amb aquestes ofertes extraordinàries és estabilitzar les places i no a les persones, posant en risc la continuïtat laboral de milers i milers de persones interines.

És per això que des d’Intersindical Valenciana considerem que la situació requereix la continuïtat de les mobilitzacions; perquè no podem baixar la guàrdia mentre el futur laboral de tantes persones estiga amenaçat. A aquests efectes, des de la Intersindical Valenciana, CGT, CNT i la Coordinadora Valenciana de Personal en Frau de Llei, encoratgem a participar a les concentracions convocades pel dia 30 de juny, entre les 11 i les 12 hores:

-Alacant, davant la Subdelegació del Govern, plaça de la Muntanyeta nº6.

-Castelló, davant la Subdelegació del Govern, plaça Maria Agustina nº6.

-València, davant la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, carrer de la Democràcia nº 77.

Una data, la del 30 de juny que pren important rellevància, perquè, l’endemà, es reuneix la Conferència Sectorial d’Administració Pública amb les Comunitats Autònomes per abordar el problema de la temporalitat i, posteriorment, es convocarà la Mesa General de Negociació estatal per arribar a un acord que, a la vista dels documents que circulen, no serà gens favorable als interessos del personal temporal i interí de les administracions públiques.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.