Drets laborals

Intersindical Valenciana convocarà vaga en les Administracions Públiques en el mes de juny

La decisió s’ha pres al si del Consell Confederal de la Intersindical Valenciana per a exigir la retirada de la proposta de reforma de l’EBEP del ministre Iceta

30 / 05 / 2021 | Intersindical

El Consell Confederal de la Intersindical Valenciana, màxim òrgan sindical entre congressos, en la reunió celebrada el dissabte 29 de maig, ha aprovat per unanimitat convocar vaga a totes les administracions públiques en el mes de juny, per exigir la retirada immediata de la proposta de modificació de l’article 10 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic del Ministre de Política Territorial i Administracions Públiques, Miquel Iceta.

Aquesta modificació preveu que les persones amb relació laboral temporal que ocupen una plaça vacant, seran cessades automàticament, si la plaça no és inclosa en una oferta d’ocupació, en un termini màxim de tres anys des del nomenament. A més, aquesta plaça romandrà congelada, sense possibilitat de ser coberta mitjançant procediments reglamentaris, per un període d’un any.
Per a Intersindical Valenciana, aquesta mesura suposa un atac sense precedents als drets laborals del personal temporal i interí: d’una banda, suposa l’acomiadament sense causa objectiva alguna, sols per imperatiu legal i, d’altra banda, pel fet que els manté en absoluta indefensió, davant la discrecionalitat desmesurada o arbitraria de les administracions a l’hora de definir, mitjançant el manteniment de les taxes de reposició, la política en matèria d’ofertes d’ocupació, tant la seua periodicitat com el nombre de places a incloure.

A més a més, la congelació de la plaça vacant és una amenaça real a la qualitat de la prestació dels serveis públics, en veure’s reduïdes unes plantilles ja de per sí ajustades, com també ho és a la continuïtat dels serveis públics, en constituir-se en una eina que, en mans de gestors sense escrúpols, pot ser una porta oberta a l’amortització massiva de les places vacants com a conseqüència de la seua pròpia actuació negligent.

Paral·lelament, a més de la retirada de la proposta, el Sindicat exigeix al Ministeri que inicie un veritable procés de negociació, amb participació del conjunt de les organitzacions sindicals amb presència en el sector públic i dels col·lectius de personal temporal i interí, per modificar l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, seguint les recomanacions de la Directiva Europea 1999/70 sobre treball a temps determinat i de la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea: protegir les empleades i empleats públics front a l’abús de la temporalitat, establir sancions suficientment dissuasòries a les administracions incomplidores i resoldre el problema de la temporalitat actual consolidant l’ocupació de les persones en situació d’abús, contràriament al criteri actual de les ofertes d’ocupació massives que sols pretenen estabilitzar les places.

Des de la Intersindical considerem que la situació actual i les conseqüències que se’n deriven de la proposta del ministre són suficientment greus com per a justificar una vaga i, en aquest sentit, el Sindicat està i estarà treballant per cercar la unitat d’acció, perquè la convocatòria de vaga tinga un ample suport sindical i del personal afectat, a més de tindre una cobertura estatal i per a totes les administracions públiques.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.