Generalitat

Intersindical Valenciana demana un impuls a les polítiques sobre seguretat i salut laboral

Imatge de la campanya sobre salut laboral i condicions de treball que vam fer l'any 2004.
Imatge de la campanya sobre salut laboral i condicions de treball que vam fer l'any 2004.
10 / 11 / 2016 | Intersindical

El Sindicat presenta les seues propostes a la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana ha presentat a la Direcció General de Treball i Benestar Social i Invassat les seues propostes en matèria de seguretat i salut laboral per a la seua negociació en la Mesa General. Aquestes pretenen donar un impuls en aquest assumpte tant important per a les condicions laborals del personal que hi treballa.

Les propostes presentades es concreten en:

- L’exigència d’un Servei de prevenció de riscos laborals propi i específic en cada sector de la Generalitat Valenciana. El Sindicat demana la recuperació d’un Servei de Prevenció propi i específic del Sector docent, i dels Sectors d’administració pública i justícia, com té el sector sanitari actualment. Es demana que les competències preventives, atribuïdes actualment a l’INVASSAT, passen a les Conselleries respectives. lntersindical Valenciana considera que un servei de prevenció propi i específic de la Conselleria d’Educació i de les Conselleries d´Administració Pública i Justícia garantiria millor l’acompliment de les atribucions del Servei de Prevenció establides en el Decret 123/2001.

- La modificació del Decret 123/2001, de 10 de juliol, del Govern Valencià per garantir un crèdit suficient a les persones delegades dels Comités de Salut Laboral per atendre correctament les seues funcions i per donar compliment als reglaments interns del diversos comités.

- La creació real i efectiva de la figura de coordinador o coordinadora de prevenció als centres de treball per participar en la vigilància de la seguretat i salut dels treballadors i treballadores del centre, promoure la implantació de les mesures preventives que es determinen, col·laborar en l’extensió d’una autèntica cultura preventiva i d’autoprotecció entre tota la comunitat escolar i coordinar les actuacions en matèria preventiva que es desenvolupen en el centre. Aquesta demanda és especialment rellevant al sector docent en tindre unes característiques peculiars que es constata per:
a) El volum dels centres de treball, llocs i treballadors: aproximadament 2.047 centres de treball públics (3.632 centres públics i privats) i més de 50.000 treballadors i treballadores.
b) La gran dispersió territorial dels centres.
c) L’enorme diversitat funcional de centres, diferent segons el tipus d’ensenyament que imparteixen, el volum de treballadors i treballadores i les categories professionals que presten serveis: docents i no docents, diversos cossos de funcionaris docents i centenars d’especialitats.
d) La forma en què està estructurada la representació sindical dels treballadors docents i, en conseqüència, els delegats de prevenció designats, que dificulta que existisca un vehicle de participació dels treballadors i treballadores; de vigilància i control de l’activitat preventiva de la Conselleria en cada centre de treball, però també de col·laboració en la implementació de mesures preventives.

- L’impuls a la formació bàsica en prevenció de tots els treballadors i totes les treballadores de la Generalitat Valenciana, per donar compliment a l’article 19 de la Llei de Prevenció de 1995, pel qual l’empresari, en aquest cas l’Administració Pública valenciana, ha de garantir la formació bàsica en prevenció de tots els seus treballadors i treballadores, delegades i delegats de prevenció.

València, 10 de novembre de 2016




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.