Moviments socials

Intersindical Valenciana dóna suport a la vaga d’estudiants i de pares i mares

17 / 10 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana dóna suport a les mobilitzacions dels estudiants convocades per als dies 16, 17 i 18 d’octubre i a la vaga de pares i mares convocada per CEAPA per al 18 d’octubre. Aquesta vaga suposa que les famílies no porten les seues filles i fills als centres educatius eixe dia. El Sindicat fa una crida a la seua afiliació i al conjunt de la societat valenciana a participar en aquestes mobilitzacions i en les manifestacions convocades.

Intersindical Valenciana comparteix la defensa de l’ensenyament públic i de la igualtat d’oportunitats que aquest hauria de facilitar. Estem en contra de totes les retallades que tant el govern central com l’autonòmic estan duent a terme amb l’excusa de la crisi i que dificulten encara més la possibilitat de tots els i les joves a continuar els seus estudis.

L’increment abusiu de les taxes a la Universitat i la implementació de noves taxes a la FP, juntament amb les noves mesures que contempla l’avantprojecte del ministre Wert (revàlides, centralització, control de continguts, atac l’ensenyament en valencià, etc.) ens retornen a les etapes predemocràtiques i pretenen imposar un model d’educació cada cop més neoliberal i més segregador, menys participatiu i més autoritari. Una proposta que no contempla mesures pedagògiques per lluitar contra el fracàs escolar o l’abandonament prematur. Unes propostes que, juntament amb totes les retallades, no faran res més que augmentar les desigualtats educatives.



Comentaris
Toni Camino
17 / 10 / 2012 - 15:55

L’any passat tots els mestres i mestres eren molt roïns, perquè comencem amb les mobilitzacions i la majoria dels pares i mares, AMPAS, no ens recolzaven, que si només volíem que ens pagaren més i que no treballàvem res, que no volíem fer excursions.
Ara, com ja els ha afectat les seues butxaques ara si volen que fem una vaga….
Per la meua part no li veig molt de sentit a què uns quants xics no vagen a l’institut o al col·legi, hauria d’haver-hi algú que organitzara una vaga general d’educació, servicis sanitaris i públics, però una bé organitzada.
El senyor, per cridar-li quelcom, Wert o com s’escriba, vol tornar a una educació segregada, una societat acultural, crear una classe obrera sense recursos, però, per a què, sinó hi ha treball.

Elimina els batxillers artístics, als docents ens abaixen el sou, bo per als que treballen, ens pugen la ràtio, etc…. m’agradaria veure a eixe “personatge” davant d’una classe de 2n de l’ESO en acció, a veure si era capaç de sobreviure un matí. FANTOTXE

Un MESTRE interí, si, senyor W. un d’eixos que ha retallat.
Toni Camí

 


Vicent Mauri
02 / 11 / 2012 - 19:49

Tant l’any passat com aquest hem estat treballant conjuntament les associacions de pares i mares, els sindicats dels estudiants i els sindicats de les treballadores i treballadors. Per exemple, el curs passat la FAPA va donar suport a les vages del sector.

Ara, nosaltres hem fet el mateix donar-los suport. Ells volien que es visulitzara la seua protesta i els hem respectat.

La propera vaga general, no de l’educació, sinó general de tota la producció i serveis públics serà el 14N. També reivindiquem assumptes educatius.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.