Drets democràtics

Intersindical Valenciana es concentra per exigir la negociació col·lectiva de personal funcionari i estatutari de la Generalitat

Intersindical manté un pols amb la Consellera Bravo per la seua expulsió de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral

Un moment de la concentració d'aquest matí
Un moment de la concentració d'aquest matí
28 / 01 / 2020 | STEPV

Aquest matí el sindicat s’ha concentrat a les portes del l’hotel Les Arenes de València, on la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, oferia una conferencia organitzada pel Fòrum Europa, per exigir, una vegada més, la convocatòria de la Mesa General de Negociació de personal funcionari i estatutari de la Generalitat (MGN II).

Cal convocar la MGN II, específica de funcionaris i estatutaris, per dur el pes de la negociació

Intersindical manté un pols amb la Consellera Bravo per la seua expulsió de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral (MGN I), com a conseqüència d’una sentència del TS que limita extraordinàriament l’accés a determinats àmbits de negociació dels empleats i empleades públics de la Generalitat. Una sentència que Intersindical no comparteix; però que és d’obligat compliment.
Ara bé, el problema és que aplicar aquesta sentència a la negociació col·lectiva del personal de la Generalitat implica que, Intersindical Valenciana i FSES resten exclosos de la MGNI, i al mateix temps, dóna pas a una situació, com a mínim, insòlita, per no dir contraria a les normes més elementals de participació democràtica en la negociació col·lectiva. El fet és que el primer sindicat en representació a l’àmbit de personal funcionari i estatutari (Intersindical Valenciana) i el cinquè (FSES) tenen vetat l’accés a la MGN I, quan tots dos representen el 30% dels delegats i delegades sindicals electes d’aquest àmbit i, a més a més, però, aglutinen el 47% dels vots a les darreres eleccions.
Una aberració democràtica que lluny de ser pal·liada per la Consellera, està sent alimentada al derivar la totalitat de la negociació col·lectiva a la MGN I, on no està  Intersindical Valenciana, en compte de convocar la MGN II que és específica d’aquest personal; per la qual cosa, des d’Intersindical Valenciana entenem que la Consellera està adoptant una conducta antidemocràtica al reservar la negociació col·lectiva a un òrgan, la MGN I, mancat de la més mínima legitimitat.
És per això que des d’Intersindical Valenciana li exigim que convoque la MGN II, específica de funcionaris i estatutaris, per transferir-li el pes de la negociació col·lectiva: en primer lloc, perquè és una qüestió de qualitat democràtica i, en segon, perquè aquest personal suposa el 96% dels treballadors i treballadores de la Generalitat; mentre que només el 4% correspon a personal laboral. Raó per la qual, considerem que el pes de la negociació col·lectiva ha de recaure en aquest personal i, per tant, a la MGN II.
Una reivindicació, aquesta, que mantindrem permanentment acompanyada de la mobilització necessària, fins que siga atesa; perquè Intersindical Valenciana no permetrà que, les persones que l’han votada de forma majoritària a unes eleccions sindicals, es vegen privades de la seua veu en la negociació col·lectiva.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.