Drets laborals

Intersindical Valenciana es mostra contrària a la congelació de pensions, SMI i salaris anunciada pel govern espanyol

27 / 12 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera un despropòsit que la decisió del govern espanyol de no augmentar les pensions, el Salari Mínim Interprofessional i el salari de les empleades i empleats públics. Per al Sindicat, el govern en funcions usa els col·lectius afectats per aquesta decisió com moneda de canvi per la investidura de Pedro Sánchez.

Intersindical Valenciana afirma que el govern podria haver usat la fòrmula de decret-llei, com ha fet en altres ocasions, per actualitzar les pensions, el SMI i els salaris del personal que treballa a les Administracions Públiques, en funció de l’IPC o dels acords subscrits.

Per al Sindicat no és acceptable que els col·lectius que depenen dels Pressupostos Generals de l’Estat vegen, any rere any, com se’ls usa per la lluita partidista política. És per això que reclama:

- la derogació de les reformes de les pensions de 2011 i 2013,
- la revalorització automàtica de les pensions en funció de l’IPC,
- l’establiment de la pensió mínima en 1080 euros,
- l’augment del SMI fins els 1200 euros mensuals i
- la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics,
- l’establiment de la clàusula de revisió salarial per compensar les pèrdues del poder adquistiu motivades pel desviament de l’IPC.

Finalment, Intersindical Valenciana espera que el govern espanyol reconsidere la seua decisió i done una resposta satisfactòria a les reivindicacions dels col·lectius afectats, en cas contrari estudiarà la convocatòria de mobilitzacions i se sumarà a totes aquelles que reclamen millores de les pensions i salarials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.